Rollupy Portobello Lasagna
Rollupy Portobello lasagne mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 475 kalorii, 27g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, częściowo odtłuszczony ser mozzarella, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 62 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 97%. Spróbuj Rollupy Portobello Lasagna, Rollupy Lasagna, oraz Rollups Lasagna Szpinakowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Makaron ugotować do al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Dobrze je spuścić i rozprowadzić na folii aluminiowej lub woskowanym papierze, aby zapobiec ich przywieraniu.
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Dodać grzyby i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i cały płyn odparował, o 5 protokół. Doprawić 1/4 łyżeczki soli. Wymieszać 1 1/2 szklanki sosu pomidorowego i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty. W średniej misce połącz ser ricotta, szpinak, jajko, pozostałą 1/4 łyżeczki soli, kilka zwojów pieprzu i gałki muszkatołowej.
Rozłóż 1 szklankę sosu pomidorowego na dnie naczynia do pieczenia 9-przez 12-cala.
Rozłóż około 2 łyżki mieszanki ricotta na makaron lasagne. Wymieszać z około 1 1/2 łyżki mieszanki grzybowej, zwinąć makaron i umieścić go w naczyniu do pieczenia. Powtórz z pozostałym makaronem.
Rozłóż pozostałe 1 1/2 szklanki sosu na rolkach lasagne. Na wierzchu starte sery, przykryć luźno folią i piec 45 minut. Odkryć i piec przez 15 minut więcej.
W dużym garnku rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 2 minuty dłużej.
Dodać koncentrat pomidorowy, suszone oregano, całe pomidory i liść laurowy, i gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, o 30 protokół. Doprawić solą i pieprzem.