Rolki Wielowarstwowe
Rolki wielowarstwowe to Wegetariańskie chleb. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Ten przepis służy 16. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mąkę, płatki zbożowe z otrębów pszennych, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Rolki Wielowarstwowe, Rolki Wielowarstwowe, oraz Naleśniki Wieloziarniste dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w misce. Wymieszać w 3/4 szklanki wrzącej wody.
Rozpuścić 1 łyżkę cukru, melasy i drożdży w 1/4 szklanki ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać mieszankę mąki kukurydzianej, pozostałe 3 łyżki cukru, masła i soli.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodaj 1 3/4 szklanki mąki uniwersalnej, mąki pełnoziarnistej i mąki żytniej do mieszaniny drożdży; mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki uniwersalnej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 1/2 godziny lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Ciasto podzielić na 16 równych porcji. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), rozwałkuj ciasto w kulkę.
Umieść rolki 1 cal od siebie na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Piec bułki w 400 przez 15 minut lub do złotego koloru. Fajne na stelażach z drutu.