Roladki z tuńczyka z pieczonym sosem z szalotki-Wasabi
Roladki z tuńczyka z pieczoną szalotką - sos Wasabi może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,64 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 613 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sos sojowy, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tuńczyk w sosie Wasabi, Pieczony Tunan w sosie Wasabi, oraz Zapiekany Tuńczyk Z Zieloną Cebulą-Sos Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż 1/2 cala warstwę soli koszernej w talerzu ciasta. Włóż szalotkę do soli, koniec korzenia w dół.
Piec przez 1 godzinę, lub do bardzo miękki.
Ostudzić lekko, a następnie obrać szalotki.
W małej misce wymieszaj proszek wasabi z gorącą wodą. Przykryć talerzem i odstawić na 5 minut. Zeskrobać wasabi do mini procesora, dodać prażoną szalotkę, sok z cytryny, sos sojowy, olej roślinny i olej sezamowy oraz puree. Doprawić koszerną solą.
W misce wymieszać tuńczyka z majonezem i sambal; doprawić solą.
Ustaw dużą patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodaj szpinak, garść na raz, i gotować, mieszając, aż tylko zwiędnie.
Przełożyć szpinak na durszlak i ostudzić, a następnie wycisnąć nadmiar płynu. Szpinak grubo posiekać i przelać do miski.
Na małej patelni, toast nasiona sezamu na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż złoty kolor, o 1 minutę.
Przełożyć do zaprawy i pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie grubo zmielić. Wymieszać nasiona sezamu do szpinaku wraz z szalotki i oleju sezamowego i doprawić solą.
Ułóż 4 arkusze ciasta filo jeden na drugim na powierzchni roboczej.
Górną blachę posmarować roztopionym masłem i pokroić na 6 kwadratów. wykonać 1 kwadrat na raz, a resztę przykryć folią. Łyżka około 3 łyżki tuńczyka i 1 łyżka szpinaku na dolnej trzeciej części kwadratu filo. Złóż filo do góry i nad nadzieniem i zwinąć mocno, popychając filo po bokach, tworząc równomierny cylinder.
Przełożyć na blachę do pieczenia i przechowywać w lodówce odkryte. Powtórz z pozostałą filo, masłem i nadzieniem, aby uzyskać w sumie 12 rolek.
W średniej patelni, ciepła 1/4 cala oleju roślinnego, aż mieni się.
Dodać 2 bułki z tuńczykiem i smażyć na dużym ogniu, zmieniając się na brązowy wszystkie 4 strony, o 2 protokół.
Przenieść rolki do deski do krojenia. Powtórz proces z pozostałymi rolkami, dodając więcej oleju roślinnego w razie potrzeby i zmniejszając ciepło, jeśli rolki zbyt szybko brązowieją. Każdą rolkę pokroić na 4 kawałki i ułożyć na talerzu. Łyżka 1/2 łyżeczki sosu szalotka-wasabi na wierzchu każdego plastra i podawać natychmiast.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019