Roladki ryżowo-papierowe z krewetkami z wietnamskim sosem do zanurzania

Roladki ryżowo-papierowe z krewetkami z wietnamskim sosem do zanurzania
Krewetki ryżowo-papierowe rolki z wietnamskim sosem do zanurzania mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 35 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 36. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 85 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, sałatę lodową, chili jalapeño i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Roladki ryżowo-papierowe z krewetkami z wietnamskim sosem do zanurzania, Roladki sałatkowe z papieru ryżowego z sosem imbirowym, oraz Wietnamskie Rolki Papieru Ryżowego Z Trawy Cytrynowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki ubić w średniej misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić na co najmniej 30 minut. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
1
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać grzyby i smażyć na miękko, o 5 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
3
Umieść paluszki ryżowe w dużej misce; dodaj wystarczającą ilość gorącej wody do przykrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Odstawić, aż zmiękną, o 30 protokół.
5
Drenaż.
6
Pokroić na 6 cali długości; odstawić. Napełnij miskę ciepłą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodaj 1 arkusz papieru ryżowego i obracaj, aż zacznie mięknąć, około 30 sekund (arkusz będzie nadal sztywny w kilku miejscach).
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
8
Wyjąć z wody; spuścić na ręczniku kuchennym. Powtórz z 5 więcej arkuszy papieru ryżowego, układając w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
9
Połowę mięty, kolendry i bazylii podzielić między zmiękczone arkusze papieru ryżowego, układając w linii w dolnej trzeciej części każdego arkusza i pozostawiając 1-calową granicę na każdym końcu. Wierzch z połową paluszków ryżowych, kształtując się w zwartą kłodę. Top z połowy sałaty, kiełki, ogórek, marchew, krewetki, i grzyby. Złóż dno każdego arkusza ryżu nad nadzieniem, a następnie złóż końce i zwiń w ciasny cylinder.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
KolendraKolendra
OgórekOgórek
SałataSałata
KiełkiKiełki
MarchewMarchew
KrewetkiKrewetki
BazyliaBazylia
MiętaMięta
RyżRyż
RolkaRolka
10
Miejsce rolki, szew stronie w dół, na talerzu. Powtórzyć moczenie z pozostałymi arkuszami papieru ryżowego, a następnie uformować 6 kolejnych rolek z pozostałym nadzieniem. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym i folią; schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
RyżRyż
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
11
Wytnij każdą rolkę po przekątnej na trzecie. Ułożyć na półmisku i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RolkaRolka
12
* Dostępne na rynkach azjatyckich.

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepaski wielkości zapałek obrane z marchwi lub jicamypaski wielkości zapałek obrane z marchwi lub jicamy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwematchstick-size strips seeded English hothouse cucumbermatchstick-size strips seeded English hothouse cucumber2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekiełki fasoli mung lub kiełki daikon (Japońska biała rzodkiewka)kiełki fasoli mung lub kiełki daikon (Japońska biała rzodkiewka)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasfermentowany sos rybny (nam PLA)sfermentowany sos rybny (nam PLA)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście bazyliiświeże liście bazylii12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendryświeże liście kolendry2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście miętyświeże liście mięty1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeże grzyby shiitake, łodygowe, kaps cienko pokrojoneświeże grzyby shiitake, łodygowe, kaps cienko pokrojone2ząbki czosnkuząbki czosnku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno rozdrobniona sałata lodowa lub zielona kapustadrobno rozdrobniona sałata lodowa lub zielona kapusta1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielone chili jalapeño z nasionamimielone chili jalapeño z nasionami1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.suszone cienkie chińskie paluszki ryżowe (maifun)suszone cienkie chińskie paluszki ryżowe (maifun)2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.gotowane obrane krewetki średnie deveined, pokrojone wzdłuż na półgotowane obrane krewetki średnie deveined, pokrojone wzdłuż na pół591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie12 łyżeczki czosnku w proszkuocet ryżowy niesezonowanyocet ryżowy niesezonowany

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia3
Magazyn