Roladki Precla
Need a wegańskie pieczywo? Bułki z preclem mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 191 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, sól koszerną, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Bułki Bretzel (Bawarskie Bułki Z Preclem), Roladki Precla, oraz Roladki Precla.
Instrukcje
Umieść 1 szklankę ciepłej wody (110 stopni F do 115 Stopni F) w misce miksera stojącego i posypać drożdże na górze. Odstawić do kwitnienia, 5 minut. W międzyczasie mąkę, cukier i sól połączyć w dużej misce.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny drożdży i wymieszać z hakiem ciasta na najniższym ustawieniu, aż ciasto się połączy. Zwiększyć prędkość do średniej i nadal mieszać, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie, około 8 minut.
Uformuj ciasto w kulkę, umieść w dużej naoliwionej misce i obróć ciasto, aby pokryć je olejem. Przykryj wilgotnym ręcznikiem kuchennym i pozostaw w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar, 30 do 35 minut. Wyłożyć blachę do pieczenia folią lub silikonową matą do pieczenia, obficie pokryć sprayem do gotowania i odstawić.
Ciasto rozwałkować, a następnie wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i sprężyny z powrotem po szturchnięciu, około 1 minuty. Podzielić na 4 kawałki i uformować w 5-na-3-calowe podłużne rolki.
Umieść rolki na przygotowanej blasze do pieczenia i wytnij cztery ukośne ukośniki o przekątnej 2 cali na górze każdego z nich. Przykryć wilgotnym ręcznikiem lub luźno przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż prawie podwoi się rozmiar, 15 do 20 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 425 stopni F i przynieś 8 szklanek wody do wrzenia w dużym rondlu na dużym ogniu.
Sodę oczyszczoną wymieszać we wrzącej wodzie (lekko się spieni).
Dodaj 2 rolki i kłusować 2 minuty na stronę. Za pomocą łyżki szczelinowej, usunąć rolki, odsączyć i umieścić na blasze do pieczenia, wyciąć bok do góry.
Posypać solą. Powtórz z pozostałymi rolkami.
Piec bułki do złotego, 12 do 15 protokół.
Ostudzić lekko na blasze do pieczenia.