Roladki Obiadowe Dwu-Nasienne
Dwa nasiona Checkerboard obiad Rolls może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury chleba. Ten wegetariański przepis służy 15 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 118 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 5 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, szybko działające drożdże, bardzo ciepła woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 20%. Podobne przepisy to Roladki Obiadowe Dwu-Nasienne, Makowe Roladki Obiadowe, oraz Twarde bułki Makowe: na śniadanie, obiad lub kolację.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę chlebową, miód, sól i drożdże.
Dodaj ciepłą wodę, masło i jajko. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 1 minuta, skrobanie miski często. Beat na średniej prędkości 1 minutę, skrobanie miski często. Wymieszaj wystarczającą ilość mąki pszennej, aby ciasto było łatwe w obsłudze.
Na lekko posypanej mąką powierzchni zagniataj ciasto około 5 minut lub do momentu, aż ciasto będzie gładkie i sprężyste. Smarować dużą miskę skracaniem lub natryskiwać sprayem do gotowania.
Umieścić ciasto w misce, obracając ciasto do smarowania wszystkich stron. Przykryć miskę luźno folią; odstawić w ciepłe miejsce około 1 godziny lub do czasu, aż podwoi się rozmiar. Ciasto jest gotowe, jeśli wcięcia pozostają po dotknięciu.
Nasmaruj dno i boki patelni 13x9 cali skracając lub natryskując natryskiem do gotowania. W małej misce wymieszaj białko jaja i 1 łyżeczkę wody widelcem. Delikatnie wciśnij pięść do ciasta, aby spuścić powietrze. Ciasto podzielić na 15 równych kawałków. Kształt każdy kawałek w piłkę.
Wyszczotkuj wierzch każdej kulki mieszanką białka jaja. Zanurz wierzchołki z 8 kulek w ziarnie sezamu i wierzchołki z 7 kulek w ziarnie maku. Ułóż stronę nasion w wzór szachownicy na patelni. Przykryć patelnię luźno folią; odstawić w ciepłe miejsce 45 do 60 minut lub aż kulki podwoją rozmiar.
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Piec 17 do 21 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z patelni do regału chłodzącego.
Podawać ciepłe lub schłodzone.