Roladki Migdałowe Streusel
Migdałowe bułeczki Streusel mogą być właśnie wegetariańskim przepisem na lakto ovo, którego szukałeś. Za 44 centy za porcję, ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 183 kalorie, 3 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga aktywnych drożdży, soli, ciepłego mleka i cukru. Tylko nielicznym osobom ten chleb naprawdę smakował. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 13%. Podobne przepisy obejmują babeczki bananowo-migdałowe firmy Kittencal z Streusel migdałową, słodkie bułeczki dyniowe Streusel i bułki Streusel wiśniowo-orzechowe.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj mleko, masło, cukier, jajka i sól oraz 2 szklanki mąki. Ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół; rozwałkować do 15 cali. x 10 cali prostokąt. W dużej misce ubij składniki nadzienia na gładką masę.
Zwiń galaretkę, zaczynając od krótszego boku; uszczelnić szwy.
Umieścić w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 30 minut.
Połącz składniki polewy; posypać bułki.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do złotego koloru. Studzimy na drucianej kratce.
W małej misce wymieszaj cukier cukierniczy, ekstrakt i mleko w takiej ilości, aby uzyskać gęstą konsystencję; posmarować bułki.