Roladki cynamonowo-orzechowe
Bułki cynamonowe z orzechami laskowymi wymagają około 1 godziny i 40 minut od początku do końca. To śniadanie ma 429 kalorii , 6 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Za 56 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. Mieszanka brązowego cukru, mielonych goździków, cukru pudru i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis polubiło 212 smakoszy i kucharzy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 18% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Bułeczki cynamonowe z ciemną czekoladą i orzechami laskowymi , Bułeczki żytnie z orzechami laskowymi i Łatwe bułeczki piernikowe Brioche cynamonowe z lukrem z cynamonowego masła .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Posmaruj 1 łyżką roztopionego masła spód i boki naczynia do pieczenia o wymiarach 8 na 8 na 2 cale.
W małej misce wymieszaj orzechy, brązowy cukier, cukier, cynamon i goździki.
Rozwałkuj rozmrożone ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni na prostokąt o wymiarach 12 na 9 cali.
Posmaruj ciasto 1 łyżką masła.
Posyp ciasto mieszanką orzechów, pozostawiając 1/2-calową granicę wzdłuż górnej i dolnej strony. Zaczynając od 1 dłuższego boku, zwiń ciasto w rulon galaretkowy, tworząc wałek. Ściśnij szew, aby go uszczelnić.
Pokrój dziennik na 9 równych części. Ułóż bułki przecięciem do dołu w przygotowanym naczyniu do pieczenia, zachowując równe odstępy. Przykryj naczynie plastikową folią.
Pozwól bułkom wyrosnąć w ciepłym miejscu bez przeciągów, aż się napęcznieją, około 45 minut.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej go do 325 stopni F.
Piecz bułeczki cynamonowe bez przykrycia, aż wierzch będzie złotobrązowy, około 25 minut. W międzyczasie w średniej misce utrzyj cukier puder, serek mascarpone i maślankę, aż masa będzie gładka i kremowa.
Posmaruj pozostałą 1 łyżką masła upieczone bułeczki cynamonowe, a następnie posyp mieszaniną sera.