Rolada z wieprzowiny i kurczaka

Rolada z wieprzowiny i kurczaka
Rolada z wieprzowiny i kurczaka to europejskie danie główne. Ten przepis zawiera 4 porcje z 642 kalorii, 44g białka, oraz 48g tłuszczu każdy. Za 4,46 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką bazylię, pietruszkę, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 70%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Rolada Wieprzowa, Rolada Z Polędwicy Wieprzowej Z Grilla, oraz Rolada wieprzowa z jabłkiem i rozmarynem.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym drobno posiekaj czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodaj pieprz, pietruszkę i bazylię; przykryj i przetwarzaj, aż drobno posiekasz. Podczas przetwarzania stopniowo dodawaj 3 łyżki oleju w stałym strumieniu. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Zaczynając od około jednej trzeciej z jednej strony, wykonaj wzdłużną szczelinę w polędwicy z dokładnością do 1/2 cala. DNA. Odwróć polędwicę i zrób kolejną szczelinę wzdłuż, zaczynając od około jednej trzeciej z przeciwnej strony. Otwórz polędwicę, aby leżała płasko; spłaszcz do około 1/3 cala. grubość.
4
Pokrój połówki piersi kurczaka poziomo na pół; spłaszcz do 1/4 cala. grubość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Piersi KurczakaPołówki Piersi Kurczaka
5
Rozłóż 3 łyżki mieszanki czosnku na jednej stronie wieprzowiny. Ułóż kurczaka na wieprzowinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
6
Posmaruj 3 łyżkami mieszanki czosnku. Na wierzch z prosciutto; posmaruj pozostałą mieszanką czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Zwiń mocno galaretkę, zaczynając od dłuższego boku. Remis na 2-in. interwały z ciągiem kuchennym. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
8
Umieść duży kawałek wytrzymałej folii (18 cali. x 16 po) na blasze do pieczenia. Lekko posyp polędwicę solą i dodatkowym pieprzem. Na dużej patelni zrumienić polędwicę ze wszystkich stron na pozostałym oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
9
Przełóż na przygotowaną patelnię; owinąć folię wokół wieprzowiny, utrzymując stronę szwu folii do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Piec w temperaturze 400° przez 40-45 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
W międzyczasie wyrzuć kapanie z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Dodaj bulion i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia, zeskrobując zrumienione kawałki. Gotować, aż sos zostanie zredukowany do 1-1 / 2 filiżanek, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
13
Odstaw wieprzowinę na 10 minut; ostrożnie usuń folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
14
Dodaj soki do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
15
Wymieszaj masło i mąkę, aż się połączą; ubij do sosu. Doprowadzić do wrzenia; gotować i ubijać, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut. SOS szczep; doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
16
Podawać z wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około

Polecane wino: Riesling, Dornfelder

Riesling i Dornfelder to moje najlepsze typy dla Rouladen. Piwo może wydawać się naturalnym wyborem dla niemieckiego jedzenia, ale niemiecki riesling wspaniale komponuje się z owocami morza i sznyclem, podczas gdy niemiecka czerwień, taka jak Dornfelder, dobrze komponuje się z wołowiną i dziczyzną. Jednym z win, które można spróbować, jest Bollig-Lehnert Piesporter Goldtroopfchen Riesling Spatlese. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Bollig-Lehnert Piesporter Goldtroopfchen Riesling Spatlese
Bollig-Lehnert Piesporter Goldtroopfchen Riesling Spatlese
Piesporter-Goldtröpfchen to jedna z najbardziej znanych indywidualnych winnic (Einzellagen) w regionie Mozeli w Niemczech. Ta Winnica składa się ze stromych, slatey południowych stokach ułożonych w dramatycznym kształcie przypominającym Amfiteatr dla idealnej ekspozycji i aspektu z rzeką odbijającą bardzo pożądane słońce bezpośrednio do winorośli. Doskonałe Rieslingi są zazwyczaj ogrzane słońcem i dojrzałe, z wyraźną mineralnością łupków i równoważącą kwasowością. Dojrzałe, pełne tropikalnych owocowych smaków ananasa, mango i guawy, z akcentami cukierniczymi. Oferuje jasne wykończenie kiwi i limonki, pokazując odrobinę rumianku i śmietany. Soczysty Riesling.Idealnie pasuje do mocnych indyjskich i azjatyckich potraw z przyprawami. Również fantastyczne z przyprawioną kaczą nogą, daniami z kwaśnymi sosami, pieczonymi warzywami i miękkimi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn