Rolada z omletem z tuńczyka: Rotolo di Frittata con Tonno

Tunan omlet Roll: Rotolo di Frittata con Tonno może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 226 kalorii, 14g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz jajka, liście pietruszki, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 minuty. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Polpettone di tonno (włoski chleb z tuńczykiem), Spaghetti z tuńczykiem i sosem pomidorowym (Spaghetti al tonno e pomodoro), oraz Placki Tunan i Ricotta (Polpette di Tonno e Ricotta) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małej misce wymieszaj jajka i mąkę, używając widelca lub trzepaczki, aby rozbić kępki kwiatów.
Ubij w obfitej szczypcie soli i mleka.
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek do 9-calowej patelni omletowej na dużym ogniu.
Podgrzewaj, aż olej będzie gorący, ale nie pali.
Dodać 1/4 mieszaniny jaj na patelni i gotować frittata na 1 stronie, aż jajka są gotowane, a spód jest złoty brąz. Za pomocą szpatułki ostrożnie podnieś frittatę z patelni i delikatnie połóż ją na czystej desce do krojenia lub powierzchni roboczej, utrzymując brązowawą stronę do dołu.
Niech Frittata ostygnie podczas pracy z rybami. Powtórz z resztą mieszaniny jaj, tworząc 4 frittatas.
W małej patelni saute rozgrzać pozostały olej do gorąca, ale nie do palenia.
Dodać czosnek, pietruszkę, tuńczyka i anchois i za pomocą drewnianej łyżki delikatnie wymieszać na średnim ogniu. Tuńczyk i sardele zaczną się mieszać w mieszaninę przypominającą pastę.
Dodać sok z cytryny i kontynuować mieszanie, aż dobrze połączone, o 3 protokół.
Delikatnie rozprowadź mieszaninę tuńczyka na odsłoniętej stronie schłodzonej frittaty, pozostawiając 1-calową granicę dookoła.
Zwiń frittatę, uważając, aby nie pękła ani nie otworzyła frittaty. Owinąć papier pergaminowy wokół zwiniętego omletu i odstawić na kilka godzin do lodówki. Pokroić w bite wielkości rund, zachowując pergamin papieru nienaruszone.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.