Rolada z musem jabłkowym
Rolada z ciasta z musem jabłkowym może być dokładnie tym przepisem lakto ovo wegetariańskim, którego szukałeś. Ten przepis pozwala na przygotowanie 10 porcji po 280 kalorii , 5 g białka i 10 g tłuszczu każda. Za 51 centów za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Sprawdza się jako deser w bardzo rozsądnej cenie. Jeśli masz zmielone goździki, dodatkowy cukier puder, mleko i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 27% , co jest raczej złym wynikiem. Ciasto z musem jabłkowym , babeczki z ciasta marchewkowego z musem jabłkowym i owsianka z komosą ryżową z musem jabłkowym, skyrem i prażonym musli z miodem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę, cynamon i goździki.
Dodać do jajek wraz z cukrem; dobrze wymieszać.
Dodaj mus jabłkowy. Wyłóż blachę o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal papierem woskowanym, natłuść ją i posyp mąką.
Piec w temperaturze 400° przez 15 minut. Wyłożyć na lnianą ściereczkę oprószoną cukrem pudrem. Zdjąć papier i zwinąć ciasto w ściereczkę.
Pozostaw do ostygnięcia. W międzyczasie, aby przygotować nadzienie, ubij serek śmietankowy, mleko i cukier w małej misce. Wymieszaj z rodzynkami. Rozwiń ciasto; rozłóż nadzienie do 1 cala od krawędzi.
Zwiń ponownie. Oprósz cukrem pudrem, jeśli chcesz. Schłodź do czasu podania.
Pokroić na plasterki o grubości 2,5 cm.