Rolada z indyka z żurawiną i Chipotle
Rolada z indyka z żurawiną i Chipotle to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 207 kalorii, 27g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jeśli masz sól, chipotle chile, Wino i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Cherry Chipotle Faszerowana Rolada Z Indyka, Faszerowana Rolada z piersi indyka z Chipotle wiśniowym "Nie ketchupem", oraz Rolada Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie, podgrzać 2 łyżeczki oleju w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 10 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodać żurawinę i kolejne 4 składniki (przez czosnek) na patelnię; gotować 10 minut lub aż płyn odparuje.
Aby przygotować indyka, połącz 1/2 łyżeczki soli, kminku i proszku chile w małej misce. Polędwiczki pokroić wzdłuż, cięcia, ale nie przez drugą stronę. Połówki otwarte, układanie polędwic płasko. Pokrój każdą połowę wzdłuż, cięcie na drugą stronę, ale nie przez drugą stronę; otwórz płasko.
Umieść folię nad polędwicami; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub małej ciężkiej patelni.
Polędwiczki posypać równomiernie mieszanką przypraw.
Rozłóż 1/3 szklanki nadzienia na każdej polędwicy.
Roll up polędwiczki jelly-roll mody, począwszy od długich boków. Zabezpieczyć w odstępach 2-calowych sznurkiem.
Pozostałe 1/2 łyżeczki soli i pieprzu posypać polędwicami.
Podgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużym żaroodpornym patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj polędwiczki na patelnię; gotować 3 protokół, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Przenieść patelnię do piekarnika.
Piec w temperaturze 375 przez 25 minut lub aż termometr zarejestruje 16
Wyjąć z piekarnika; odstawić 10 minut.
Usuń sznurek z polędwiczek; pokrój poprzecznie na plastry o grubości 3/4 cala.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami oregano.