Rolada z indyka w sosie jabłkowo-jabłkowym

Rolada z indyka w sosie jabłkowo-jabłkowym
Przepis Rolada z indyka z sosem jabłkowo-jabłkowym może zaspokoić Europejskie pragnienie w ok. 2 godziny i 10 minut. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 3,08 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 44g białka, oraz 13g tłuszczu. Sprawdza się jako danie główne. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jabłecznik, olej canolan, pierś z indyka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cydr jabłkowy można śledzić to danie główne z Ciasto Z Pączkiem Jabłkowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rolada z indyka pieczona w kabaczku, zawijana boczkiem z sosem jabłkowym, Sos Z Indyka Jabłkowego, oraz Indyk z grilla jabłkowego z sosem jabłkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: szpagat kuchenny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
3
Umieścić pierś indyka między 2 arkusze folii i Funt lekko młotkiem mięsa do równej grubości około 3/4-cala. Odstawić na czas przygotowania farszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
4
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Żurawinę umieścić w małym rondlu i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 1 minutę, a następnie zdjąć z ognia, odcedzić i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i gotować, mieszając, aż cebula będzie złota, ale nie zwęglona, o 12 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8
Dodać czosnek i gotować dodatkowe 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
9
Dodać chleb, żurawinę, orzechy pekan, 2 łyżki świeżej lub 2 łyżeczki suszonej szałwii i 1/2 do 3/4 szklanki bulionu z kurczaka, w zależności od konsystencji farszu; (chcesz, aby mieszanina była zwilżona, ale nie za mokra, ponieważ Indyk uwolni wilgoć po ugotowaniu). Gotować na małym ogniu przez około 2 do 3 minut, zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Suszona SzałwiaSuszona Szałwia
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietanaCzekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
10
Sól i pieprz wewnątrz i na zewnątrz piersi indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
11
Rozłóż farsz na indyku, pozostawiając około 1 1/2 do 2 cali odkryte ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
12
Zwinąć i szczelnie zabezpieczyć sznurkiem kuchennym, starając się utrzymać cały farsz w stanie nienaruszonym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
13
Podgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego w dużym piecu holenderskim lub średniej wielkości patelni do pieczenia. Zapiekać nadziewane piersi indyka ze wszystkich stron, aż lekko zbrązowieje, 3 do 4 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
14
Dodaj pokrojoną cebulę i 1 1/2 szklanki wywaru z kurczaka, przykryj szczelnie i piecz w piekarniku, aż indyk osiągnie 160 stopni F, gdy termometr natychmiastowy zostanie wstawiony do wewnętrznej warstwy mięsa, około 60 do 65 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
15
Wyjąć pierś indyka z piekarnika i przenieść na deskę do krojenia, aby odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Dodać jabłecznik, 1/2 szklanki wywaru z kurczaka, ocet i pozostałą szałwię do cebuli, wywaru z kurczaka i soków na patelni, doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się o 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
JabłecznikJabłecznik
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Powoli dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej, stale mieszając i gotuj przez 3 minuty więcej. Sos nie powinien być gruby, tylko nieco grubszy niż jus. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Sprawia, że 1 1/2 szklanki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
3
Wyjąć sznurek z piersi indyka i pokroić na kawałki o grubości 1,5 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
4
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn