Rolada Dyniowa I
Pumpkin Roll I może być właśnie deserem, którego szukasz. Za 52 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 282 kalorie, 4 g białka i 12 g tłuszczu każda. 9 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest idealny na Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Mieszanka ekstraktu waniliowego, masła, cukru pudru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 24%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Roladka Sernik Dyniowy, Roladki Francuskie Tosty Dyniowe z Sosem Dyniowym i Bułka Dyniowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Posmaruj masłem lub natłuść jedną patelnię z galaretką o wymiarach 10 x 15 cali.
W misce wymieszaj jajka, cukier, cynamon i dynię. W osobnej misce wymieszaj mąkę i sodę oczyszczoną.
Dodać do masy dyniowej i zmiksować na gładką masę. Równomiernie rozprowadź mieszaninę na przygotowanej blaszce z galaretką.
Piec 15 do 25 minut w nagrzanym piekarniku.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na tyle, aby dało się go ułożyć.
Wyjmij ciasto z formy i połóż na ściereczce (bawełnianej, a nie frotowej).
Zwiń ciasto, zawiń w nie ręcznik i połóż łączeniem do dołu, aby ostygło.
Przygotować lukier, mieszając masło, serek śmietankowy, cukier puder i wanilię.
Gdy ciasto całkowicie wystygnie, rozwałkuj je i posmaruj kremowym nadzieniem serowym.
Zwiń ponownie bez ręcznika. Owiń folią spożywczą i przechowuj w lodówce do momentu podania.
Posyp wierzch cukrem pudrem i pokrój na 8-10 porcji.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Roladki Dyniowe w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Weinert Cavas de Weinert]()
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.