Przepis Rogan Josh może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 178 kalorii, 25g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś nogę jagnięciny, chili w proszku, kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rogan Josh, One-Pan rogan josh, oraz Rogan Josh dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 9 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Dodać jagnięcinę; uszczelnić i wstrząsnąć do herbu. Lodówka 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać mieszaninę jagnięciny; gotować 4 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
5
Dodaj bulion, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości; częściowo przykryć i gotować 1 godzinę lub aż jagnięcina będzie miękka. Odkryć i gotować 5 minut lub aż sos zgęstnieje.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Weingut Durnberg Weinviertel Falkenstein Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.