Rogaliki

Rogaliki
Rogaliki wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 17 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako bardzo niedroga przystawka. Jeśli masz aktywne drożdże, mleko, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Rogaliki, Rogaliki, oraz Rogaliki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Naciśnij masło do prostokąta o wymiarach 10 x 8 cali na papierze woskowym; schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
2
Połącz drożdże, 1 łyżkę cukru i wodę w 2-filiżance płynnej miarki; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
3
Podgrzać mleko do 105 do 11
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
4
Mieszankę drożdży, ciepłe mleko, pozostałe 2 łyżki cukru, 2 szklanki mąki i kolejne 3 składniki połączyć w dużej misce. Ubić mieszankę ze średnią prędkością mikserem elektrycznym, aż będzie gładka. Stopniowo wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
5
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Umieścić w dobrze nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
8
Rozwal ciasto. Przykryć folią i schłodzić ciasto 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Punch ciasto w dół; skręcić na lekko mąki powierzchni, i roll w 24-x 10-calowy prostokąt.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
RolkaRolka
10
Umieść schłodzony prostokąt masła w środku prostokąta ciasta i ostrożnie złóż ciasto na maśle. Szczypta krawędzie do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
11
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 18 x 10 cali; złóż na trzecie części, zaczynając od krótkiego boku. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
12
Powtórz procedurę walcowania i składania dwa razy, schładzając ciasto 30 minut za każdym razem. Owinąć ciasto w folię aluminiową i schłodzić 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
13
Ciasto podzielić na 4 równe porcje.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
14
Rozwałkować 1 porcję w 12-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni i pokroić na 6 klinów (pozostałą masę pozostawić schłodzoną).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
15
Zwiń każdy klin ciasno, zaczynając od szerokiego końca.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
16
Umieścić, skierować bok w dół, na wysmarowanych blachach do pieczenia, delikatnie wyginając rolki w kształcie półksiężyca. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia luzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
17
Piec w temperaturze 425 przez 8 minut lub do lekko złocistego. Croissanty lekko schłodzić na blasze do pieczenia i przenieść do stojaków drucianych do ostygnięcia. Powtórz procedurę z pozostałymi porcjami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietanaŚmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietana
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Umieścić 2 lub 3 małe prostokąty batonika mlecznej czekolady na szerokim końcu każdego klina ciasta rogalika i zwinąć każdy klin. Postępuj zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BatonikBatonik
Śmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietanaŚmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietana
CiastoCiasto
MlekoMleko
RolkaRolka
1
Rozprowadź 1 łyżeczkę truskawek lub moreli równomiernie na każdym klinie ciasta, pozostawiając granicę 1/4 cala; zwiń i postępuj zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MoreloweKonfitury Morelowe
TruskawkiTruskawki
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
CiastoCiasto
RolkaRolka
1
Posypać kliny ciasta równomiernie mieszaniną zmielonego cynamonu i cukru; zwinąć i postępować zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon MielonyCynamon Mielony
CiastoCiasto
CukierCukier
RolkaRolka
2
Wymieszać przesiany cukier puder z mlekiem, mieszając do uzyskania konsystencji sypkiej. Łyżka do rogalików.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Śmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietanaŚmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietana
MlekoMleko
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Magazyn