Rogaliki
Rogaliki wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 17 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako bardzo niedroga przystawka. Jeśli masz aktywne drożdże, mleko, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Rogaliki, Rogaliki, oraz Rogaliki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Naciśnij masło do prostokąta o wymiarach 10 x 8 cali na papierze woskowym; schłodzić.
Połącz drożdże, 1 łyżkę cukru i wodę w 2-filiżance płynnej miarki; odstawić 5 minut.
Podgrzać mleko do 105 do 11
Mieszankę drożdży, ciepłe mleko, pozostałe 2 łyżki cukru, 2 szklanki mąki i kolejne 3 składniki połączyć w dużej misce. Ubić mieszankę ze średnią prędkością mikserem elektrycznym, aż będzie gładka. Stopniowo wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne (około 10 minut).
Umieścić w dobrze nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu.
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Rozwal ciasto. Przykryć folią i schłodzić ciasto 1 godzinę.
Punch ciasto w dół; skręcić na lekko mąki powierzchni, i roll w 24-x 10-calowy prostokąt.
Umieść schłodzony prostokąt masła w środku prostokąta ciasta i ostrożnie złóż ciasto na maśle. Szczypta krawędzie do uszczelnienia.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 18 x 10 cali; złóż na trzecie części, zaczynając od krótkiego boku. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Powtórz procedurę walcowania i składania dwa razy, schładzając ciasto 30 minut za każdym razem. Owinąć ciasto w folię aluminiową i schłodzić 8 godzin.
Ciasto podzielić na 4 równe porcje.
Rozwałkować 1 porcję w 12-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni i pokroić na 6 klinów (pozostałą masę pozostawić schłodzoną).
Zwiń każdy klin ciasno, zaczynając od szerokiego końca.
Umieścić, skierować bok w dół, na wysmarowanych blachach do pieczenia, delikatnie wyginając rolki w kształcie półksiężyca. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia luzem.
Piec w temperaturze 425 przez 8 minut lub do lekko złocistego. Croissanty lekko schłodzić na blasze do pieczenia i przenieść do stojaków drucianych do ostygnięcia. Powtórz procedurę z pozostałymi porcjami ciasta.
Umieścić 2 lub 3 małe prostokąty batonika mlecznej czekolady na szerokim końcu każdego klina ciasta rogalika i zwinąć każdy klin. Postępuj zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Rozprowadź 1 łyżeczkę truskawek lub moreli równomiernie na każdym klinie ciasta, pozostawiając granicę 1/4 cala; zwiń i postępuj zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Posypać kliny ciasta równomiernie mieszaniną zmielonego cynamonu i cukru; zwinąć i postępować zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Wymieszać przesiany cukier puder z mlekiem, mieszając do uzyskania konsystencji sypkiej. Łyżka do rogalików.