Rodzaj steka Salisbury
Sorta Salisbury Steak to danie główne bez nabiału . Jedna porcja zawiera 397 kalorii , 27 g białka i 23 g tłuszczu . Za 2,92 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Ten przepis z Allrecipes ma 59 fanów. Udaj się do sklepu i kup sos worcestershire, olej roślinny, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu walentynkowym . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 68% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to French Onion Salisbury Steak , Entrecote Steak with Asparagus i Flank Steak with Mushroom Sauce .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Rozgrzej olej w rondlu lub głębokiej żeliwnej patelni. Obtocz steki w mące, zachowując resztę mąki. Zrumień steki w oleju po kilka na raz i przełóż na talerz. Gdy wszystkie steki się zrumienią, włóż warstwę pokrojonej cebuli do rondla i naprzemiennie układaj warstwy steków i cebuli.
Wlać bulion wołowy i sos Worcestershire.
Przykryj i piecz przez 2 godziny w nagrzanym piekarniku.
Wyjmij steki i cebulę z patelni i wymieszaj z 2 łyżkami pozostałej mąki. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu i gotuj, mieszając, aż zgęstnieje.
Podawaj steki z cebulą i sosem, z puree ziemniaczanym lub makaronem.