Rodzaj steka Salisbury

Rodzaj steka Salisbury
Sorta Salisbury Steak to danie główne bez nabiału . Jedna porcja zawiera 397 kalorii , 27 g białka i 23 g tłuszczu . Za 2,92 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Ten przepis z Allrecipes ma 59 fanów. Udaj się do sklepu i kup sos worcestershire, olej roślinny, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu walentynkowym . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 68% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to French Onion Salisbury Steak , Entrecote Steak with Asparagus i Flank Steak with Mushroom Sauce .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duży Koszyk Dużych, Dojrzałych Truskawek, Około 1 Funta, Bez Szypułek I Przekrojonych Na Pół Lub ćwiartkiDuży Koszyk Dużych, Dojrzałych Truskawek, Około 1 Funta, Bez Szypułek I Przekrojonych Na Pół Lub ćwiartki
2
Rozgrzej olej w rondlu lub głębokiej żeliwnej patelni. Obtocz steki w mące, zachowując resztę mąki. Zrumień steki w oleju po kilka na raz i przełóż na talerz. Gdy wszystkie steki się zrumienią, włóż warstwę pokrojonej cebuli do rondla i naprzemiennie układaj warstwy steków i cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zagęszczony Sos Z KurczakaZagęszczony Sos Z Kurczaka
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Lody Waniliowe Lub Słodzona Bita śmietana Do Podania, OpcjonalnieLody Waniliowe Lub Słodzona Bita śmietana Do Podania, Opcjonalnie
1 Puszka (10,5 Uncji) Zagęszczonego Sosu Do Kurczaka1 Puszka (10,5 Uncji) Zagęszczonego Sosu Do Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
3
Wlać bulion wołowy i sos Worcestershire.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Bulion WołowyBulion Wołowy
4
Przykryj i piecz przez 2 godziny w nagrzanym piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duży Koszyk Dużych, Dojrzałych Truskawek, Około 1 Funta, Bez Szypułek I Przekrojonych Na Pół Lub ćwiartkiDuży Koszyk Dużych, Dojrzałych Truskawek, Około 1 Funta, Bez Szypułek I Przekrojonych Na Pół Lub ćwiartki
5
Wyjmij steki i cebulę z patelni i wymieszaj z 2 łyżkami pozostałej mąki. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu i gotuj, mieszając, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zagęszczony Sos Z KurczakaZagęszczony Sos Z Kurczaka
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Lody Waniliowe Lub Słodzona Bita śmietana Do Podania, OpcjonalnieLody Waniliowe Lub Słodzona Bita śmietana Do Podania, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Oleju Roślinnego, Opcjonalnie1 łyżeczka Oleju Roślinnego, Opcjonalnie
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
6
Podawaj steki z cebulą i sosem, z puree ziemniaczanym lub makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)
Szalotka Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaSzalotka Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Zagęszczony Sos Z KurczakaZagęszczony Sos Z Kurczaka
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn