Rock Candy

Rock Candy
Rock Candy może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 15. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 235 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz czysty sznurek kuchenny, drewniane szaszłyki, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Migdałowe Rock Candy, Popping Rock Candy Cupcakes, oraz Candy Cane Pop Rock Pecan Toffi.

Instrukcje

1
Ułóż słoiki na dnie dużego holenderskiego piekarnika i napełnij wystarczającą ilością wody, aby przykryć słoiki o 1 cal. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 2 minuty (to jest do sterylizacji). Ostrożnie wyjąć słoiki szczypcami kuchennymi do stojaka z drutu; całkowicie schłodzić i wysuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
2
Wiązanie sznurków wokół centrów drewnianych szaszłyków lub ołówków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
3
Umieść jeden sznurek w każdym słoiku, odpoczywając szaszłykiem lub ołówkiem na krawędzi słoika i upewniając się, że sznurki nie dotykają DNA słoików. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
4
Doprowadzić cukier i 2 szklanki wody do wrzenia w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu; gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Zdjąć z ognia. Wymieszaj barwniki spożywcze, olej cynamonowy i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywnościKolor żywności
CynamonCynamon
WaniliaWanilia
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Odstawić 5 minut.
7
Do każdego słoika wlać dokładnie 1 szklankę mieszaniny syropu wokół szaszłyka. Luźno przykryć folią aluminiową (w tym szpikulcem); kilkakrotnie przebić folię aluminiową szpikulcem lub nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
SzaszłykiSzaszłyki
NóżNóż
8
Odstawić na 10 do 14 dni, aż kryształy utworzą się na sznurkach. (Czasami rozbij twardą warstwę cukru na powierzchni za pomocą drewnianego szpikulca.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
9
Usuń struny ze słoików i zawieś struny między słoikami, aż kryształy wyschną (około 1 godziny).
10
Usuń sznurki z szaszłyków lub ołówków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
11
* 10 kropli ulubionego odcienia barwnika spożywczego można zastąpić czerwonym barwnikiem spożywczym i 2 łyżeczki. Twojego ulubionego ekstraktu smakowego, takiego jak mięta, truskawka lub pomarańcza, może być zastąpiony olejem cynamonowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywnościKolor żywności
TruskawkiTruskawki
CynamonCynamon
EkstraktEkstrakt
PomarańczowyPomarańczowy
MiętaMięta
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia0
Magazyn