Riwiera Makaronowa
Noodles Riviera trwa około 1 godziny i 25 minut od początku do końca. Ta przystawka zawiera 191 kalorii , 12 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 15 osobom. Za 78 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis zachwycił 14 osób. Mieszanka sera mozzarella, soli i pieprzu, dodatkowej mielonej wołowiny i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 40% . Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Makaron azjatycki , Wołowina z bazylią i czarnym pieprzem z makaronem jajecznym i Makaron z wołowiną Lo Mein .
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu i wymieszaj mieloną wołowinę. Gotuj i mieszaj, aż wołowina będzie krucha, równomiernie rumiana i nie będzie już różowa, od 5 do 7 minut.
Odcedź i wyrzuć nadmiar tłuszczu, następnie wymieszaj z tymiankiem, mieszanką sosu spaghetti, koncentratem pomidorowym i wodą; doprawić do smaku solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień do średniego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut, od czasu do czasu mieszając.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Podczas gdy mięso się gotuje, napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i zagotuj na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wmieszaj makaron jajeczny i ponownie zagotuj. Gotuj makaron bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż makaron się ugotuje, ale nadal będzie twardy, około 5 minut.
Dobrze odcedź na durszlaku ustawionym w zlewie.
W misce wymieszaj serek śmietankowy z natką pietruszki i parmezanem, aż serek śmietankowy nie będzie już grudkowy. Mieszaj śmietanę i 3/4 startej mozzarelli, aż składniki się równomiernie połączą.
Do przygotowanego naczynia do zapiekania wlać połowę odsączonego makaronu jajecznego, a następnie połowę sosu mięsnego.
Połowę mieszanki śmietanowej rozsmaruj na sosie mięsnym. Powtórz warstwy z pozostałym makaronem jajecznym, sosem mięsnym i mieszanką kwaśnej śmietany.
Posypać resztą sera mozzarella.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser mozzarella będzie musujący i złocistobrązowy, około 35 minut.