Risotto ze słodkimi ziemniakami i kukurydzą
Risotto ze słodkimi ziemniakami i kukurydzą to bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 289 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, pieprz, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto Z Kukurydzą Słodką, Risotto Z Kukurydzą Słodką, oraz Risotto Z Kukurydzą Słodką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść słodkie ziemniaki i 1/4 szklanki wody w misce 1 1/2-quart microwave-safe. Okładka i kuchenka mikrofalowa w wysokiej 5 minut lub do miękkości. Zacieru 1/2 słodkiego ziemniaka widelcem. Rezerwa pozostała 1/2 słodkie ziemniaki i gotowania płynu.
Połączyć bulion, pozostałe 2 szklanki wody i zastrzeżone gotowania cieczy w rondlu 3-quart. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Rozgrzać olej w rondlu 4-quart na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć 3 minuty lub do miękkości.
Dodać ryż; gotować 2 minuty, stale mieszając. Wymieszać z winem; gotować 2 minuty lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Dodaj mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 27 minut). Wymieszać puree słodkie ziemniaki, zarezerwowane pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki i kukurydzę; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać sery i pozostałe składniki.