Risotto ze słodkim groszkiem z bulionem kukurydzianym
Sweet Pea Risotto z bulionem kukurydzianym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,75 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Jeśli masz ząbek czosnku, oliwę z oliwek, ziarna kukurydzy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto Z Kukurydzą Słodką, Risotto Z Kukurydzą Słodką, oraz Risotto Z Kukurydzą Słodką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować bulion kukurydziany, połącz 2 1/2 szklanki wody i 2 szklanki ziaren kukurydzy w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż kukurydza będzie miękka. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza
Bulion
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Umieścić mieszaninę kukurydzy w blenderze; proces do gładkiej. Mieszankę kukurydzy przecedzić przez sito do miski; wyrzucić substancje stałe. Odstawić; ogrzać.