Risotto ze słodkim groszkiem z bulionem kukurydzianym

Risotto ze słodkim groszkiem z bulionem kukurydzianym
Sweet Pea Risotto z bulionem kukurydzianym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,75 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Jeśli masz ząbek czosnku, oliwę z oliwek, ziarna kukurydzy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto Z Kukurydzą Słodką, Risotto Z Kukurydzą Słodką, oraz Risotto Z Kukurydzą Słodką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować bulion kukurydziany, połącz 2 1/2 szklanki wody i 2 szklanki ziaren kukurydzy w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż kukurydza będzie miękka. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
BulionBulion
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Umieścić mieszaninę kukurydzy w blenderze; proces do gładkiej. Mieszankę kukurydzy przecedzić przez sito do miski; wyrzucić substancje stałe. Odstawić; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Aby przygotować risotto, przynieś bulion warzywny na wolnym ogniu w średnim rondlu( nie gotuj); trzymaj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Masło rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj ryż; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
6
Dodaj cebulę, marchew i seler; gotować 3 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
7
Dodaj ciepły bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 20 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
8
Dodać groch, 1 szklankę ziaren kukurydzy, koper włoski, 2 łyżki sera i tymianek, mieszając do wymieszania i gorąca. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
SerSer
Koper WłoskiKoper Włoski
TymianekTymianek
GrochGroch
9
Połącz ocet, olej, cukier, 1/4 łyżeczki soli i czosnek w małej misce, mieszając trzepaczką do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CzosnekCzosnek
CukierCukier
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Umieść około 1/3 szklanki bulionu kukurydzianego w każdej z 6 misek. Top każdej porcji z około 1 1/2 szklanki risotto; skropić 1 łyżeczka vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
BulionBulion
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
11
Posypać każdą porcję 1 łyżeczką sera, 1/2 łyżeczki natki pietruszki i 1/2 łyżeczki szczypiorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SerSer
SzczypiorekSzczypiorek
12
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn