Risotto ze szparagami i zieloną cebulą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Risotto ze szparagami i zieloną cebulą. Ten przepis służy 6. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 395 kalorii, 21g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka dekoracji: parmezan, zielona cebula, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Spróbuj Risotto Szparagowe + Dymka, Wiosenne zielone Risotto z groszkiem, szparagami i koprem włoskim, oraz Dzikie Szparagi I Risotto Z Bazylią Opal Z Schłodzonym Zielonym Pomidorem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym ciężkim rondlu na średnim ogniu; dodać zieloną cebulę i tymianek, i podsmażyć 1 minutę lub aż cebula będzie miękka.
Dodaj ryż, mieszając do herbu.
Dodać 2 1/2 szklanki bulionu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej; dusić, mieszając od czasu do czasu, 15 minut.
Dodaj 1/2 szklanki bulionu i gotuj, ciągle mieszając, aż płyn się wchłonie. Powtórz procedurę z pozostałym bulionem, 1/2 szklanki na raz. (Całkowity czas gotowania wynosi około 20 minut.)
Wymieszać ze szparagami. Dusić 3 do 5 Więcej minut lub aż szparagi jest miękka i mieszanina jest kremowy. Wymieszać z parmezanem.
Dekorować, w razie potrzeby.