Risotto Z Suszonymi Pomidorami I Bekonem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj risotto z suszonymi pomidorami i bekonem. Ten bezglutenowy przepis służy 35 i kosztuje 24 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 40 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udać się do sklepu i odebrać Sun pomidor Vinaigrette dressing, oscar Mayer boczek, grzyby, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Risotto Z Suszonymi Pomidorami, Risotto Z Suszonymi Pomidorami I Grzybami, oraz Roladki z boczku, suszonych pomidorów i fety dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać bulion i wodę; odstawić. Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu 5 min. lub aż do chrupkości, mieszając od czasu do czasu.
Odcedzić boczek; wyrzucić kapiele. Powrót boczek na patelnię.
Dodać grzyby do patelni; gotować 3 min., mieszając od czasu do czasu.
Dodać ryż i dressing; wymieszać 1 min.
Dodać połowę mieszanki bulionu; gotować 5 min. lub do momentu wchłonięcia większości cieczy, sporadycznie mieszając.
Dodać pozostałą mieszankę bulionu; gotować 10 min. lub aż ryż będzie miękki i prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, mieszając od czasu do czasu.
Posypać serem i pietruszką.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki). MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator