Risotto Z Suszonymi Grzybami
Przepis suszone Risotto z grzybami może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 5 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1284 kalorie, 26g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, seler, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest dobre. Spróbuj Risotto ai funghi (risotto grzybowe), Risotto Z Suszonymi Pomidorami, oraz Risotto Z Suszonymi Pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść grzyby w małej misce i dodaj gorącą wodę.
Odstawić na godzinę lub dłużej. (Lub połączyć grzyby i wodę w pojemniku bezpiecznym dla mikrofal, przykryć szczelnie folią i kuchenką mikrofalową na wysokości przez 5 minut.
Ostudzić do temperatury pokojowej.) Gdy grzyby są miękkie, usuń je z płynu delikatnie ściskając, aby usunąć jak najwięcej płynu. Pamiętaj, aby zapisać cały płyn!Pokroić grzyby na kawałki, około 1/4 x 1 cal. Odrzuć wszelkie twarde łodygi. Pamiętaj, że im mniejsze kawałki pokroisz, tym mniej intensywny będzie smak grzybów.Ostrożnie wlać płyn do namaczania grzybów do miarki, pozostawiając za sobą wszelkie ziarna.
Dodaj wywar do płynu do namaczania grzybów, aż będziesz miał 3 filiżanki.Ustaw kuchenkę do gotowania ryżu do szybkiego gotowania lub regularnego cyklu.
Umieść oliwę z oliwek i maślaną masę w misce do gotowania ryżu.Gdy masło się rozpuści, dodaj seler. Gotować, mieszając kilka razy, aż zmiękną o 2 protokół.Wymieszać z winem i gotować przez 1 do 2 minut.
Dodaj ryż i wymieszaj z łopatką ryżową, aż ziarna będą równomiernie pokryte i gorące.Gotować, mieszając kilka razy, aż ziarna ryżu są przezroczyste, z wyjątkiem białej plamki na każdym około 3 do 5 minut.
Dodać mieszaninę bulionu i grzyby do ryżu i wymieszać do połączenia.Zamknij pokrywę i zresetuj do cyklu risotto. Gotować przez 20 minut.Gdy maszyna przełączy się na cykl Keep Warm (lub po 20 minutach) otwórz pokrywę i wymieszaj z łopatką do ryżu lub drewnianą łyżką. Risotto powinno być al dente, delikatne z odrobiną odporności na zęby. Risotto można utrzymywać na cieple do godziny.Gotową do podania wymieszać z masłem, natką pietruszki oraz solą i pieprzem (do smaku). Jeśli używasz parmezanu, soi lub sera ryżowego, dodaj go w tym czasie. Jeśli masz kilka osób, które chcą sera, a inni, którzy nie, posypać startego sera na szczycie ich risotto. Albo można podać bez sera proszę najpierw ludzi, a następnie dodać ser do reszty risotto.