Risotto z Radicchio
Risotto z Radicchio może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 677 kalorii, 20g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ocet balsamiczny, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Risotto Z Radicchio, Risotto Z Treviso Radicchio, oraz Risotto z szampanem i Radicchio dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło i 1 łyżkę oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować przez 5 protokół.
Dodaj ryż i gotuj, ciągle mieszając, przez 2 minuty. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Dodaj wino i gotuj, często mieszając, aż płyn się wchłonie.
Dodaj bulion, 1/2 szklanki na raz, mieszając od czasu do czasu i czekając, aż się wchłonie, zanim dodasz więcej. To powinno zająć około 30 minut. Ryż powinien być delikatny, ale nadal lekko jędrny. W międzyczasie, około 5 minut przed zakończeniem risotto, podgrzej 2 łyżki pozostałego oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać radicchio i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż radicchio jest rumiane i lekko zwiędły, o 5 protokół.
Dodaj oregano (jeśli używasz), ocet i 1/4 łyżeczki soli.
Risotto wyjąć z ognia i wymieszać z parmezanem, pozostałą solą i pieprzem. Przykryj, aby się ogrzać. Wytrzeć patelnię, powrócić do średniego ciepła i podgrzać pozostały olej.
Dodaj bułkę tartą i gotować na złoty kolor, 2 do 3 protokół.
Zdjąć z ognia. Łyżka risotto do poszczególnych misek i top z radicchio i bułki tartej.