Risotto z Pesto i groszkiem
Risotto z Pesto i groszkiem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 638 kalorii, 21g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 8 fanów. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz pod ręką groszek, szynkę, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kasza z groszkiem na gorąco (Risotto owsiane z groszkiem), Risotto z groszkiem i szynką, oraz Risotto szpinakowe z groszkiem.
Instrukcje
Zrób bulion: Przynieś 6 szklanek wody i 1 łyżeczkę soli na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać pory i gotować do miękkości, 3 do 4 protokół; usunąć z rowkiem łyżką do miski. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać bulion na delikatnym wolnym ogniu.
W międzyczasie rozgrzać 1 łyżkę masła w szerokim rondlu na średnim ogniu.
Dodać ryż i gotować, mieszając, 1 minutę.
Dodać wino i gotować, mieszając, aż prawie odparuje, o 1 więcej minut.
Dodaj 2 szklanki gorącego bulionu z pora do ryżu; gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż prawie się wchłonie, około 6 minut (dostosuj ogień, aby utrzymać risotto na wolnym ogniu).
Dodaj 1 więcej bulionu szklanki i gotować, mieszając, aż prawie wchłonie, o 5 Więcej minut.
Dodać pory, groch i 1 więcej bulionu szklanki i gotować, mieszając, aż prawie wchłonie, o 5 Więcej minut. Smak ryżu: jeśli nie jest w pełni ugotowany, dodać trochę więcej bulionu i nadal gotować, mieszając, aż al dente.
Wymieszać z szynką i pozostałą 1 łyżką masła.
Zdjąć z ognia; wymieszać w 2/3 szklanki pesto, mozzarella i parmezan. Doprawić solą. Podzielić między miski i top z pozostałym pesto.
Zdjęcia Antonis Achilleos