Risotto z owocami morza z bulionem z pora i łodygami szparagów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Risotto z owocami morza z bulionem z pora i łodygami szparagów. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 844 kalorii. Na 10,14 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, cebulę, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Risotto Z Porem Szparagowym, Kremowe Białe Risotto Z Rzepy I Porów Z Chrupiącą Zielenią Porową A, oraz Rosół Z Owoców Morza dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać szalotkę i Por i gotować do miękkości. Zwiększyć ciepło do wysokiej, dodać wino i gotować do zmniejszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodaj wywar z małży, liść laurowy, pietruszkę i ziarna pieprzu i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Uderz mikserem zanurzeniowym i przecedź do czystej patelni. Doprowadzić do duszenia, dodać śmietanę, gotować przez 1 minutę, dodać drobne zioła, i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Miniaturowe Wafle Waniliowe
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
Smażone Krewetki, Obrane
1
Rozgrzać olej w średnim rondlu, dodać cebulę i czosnek i gotować do miękkości. Wymieszać ryż arborio do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Arborrio
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać wino i gotować do zmniejszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodać bulion 2 szklanki na raz i gotować aż al dente. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Pakuj do małych ramekinów i rozpakuj na płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Owoce morza i szparagi podzielić między miseczki wokół risotto. Bulion z kadzi i udekorować drobnymi ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego