Risotto z owocami morza z bulionem z pora i łodygami szparagów

Risotto z owocami morza z bulionem z pora i łodygami szparagów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Risotto z owocami morza z bulionem z pora i łodygami szparagów. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 844 kalorii. Na 10,14 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, cebulę, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Risotto Z Porem Szparagowym, Kremowe Białe Risotto Z Rzepy I Porów Z Chrupiącą Zielenią Porową A, oraz Rosół Z Owoców Morza dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać szalotkę i Por i gotować do miękkości. Zwiększyć ciepło do wysokiej, dodać wino i gotować do zmniejszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodaj wywar z małży, liść laurowy, pietruszkę i ziarna pieprzu i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Uderz mikserem zanurzeniowym i przecedź do czystej patelni. Doprowadzić do duszenia, dodać śmietanę, gotować przez 1 minutę, dodać drobne zioła, i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Rozgrzać olej w średnim rondlu, dodać cebulę i czosnek i gotować do miękkości. Wymieszać ryż arborio do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż ArborrioRyż Arborrio
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać wino i gotować do zmniejszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodać bulion 2 szklanki na raz i gotować aż al dente. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Pakuj do małych ramekinów i rozpakuj na płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Owoce morza i szparagi podzielić między miseczki wokół risotto. Bulion z kadzi i udekorować drobnymi ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż arborioryż arborio4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.szparagi, lekko naoliwione, przyprawione i pieczone do miękkości, pokrojone na 2-calowe kawałkiszparagi, lekko naoliwione, przyprawione i pieczone do miękkości, pokrojone na 2-calowe kawałki1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki4pieprz czarnypieprz czarny1Średnia żółta cebula, posiekanadomowy bulion z małży, nie butelkowanydomowy bulion z małży, nie butelkowany2Średnia żółta cebula, posiekanagorąca woda, czyli rosół z małżygorąca woda, czyli rosół z małży12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno posiekana świeża trybuladrobno posiekana świeża trybula12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno posiekany świeży estragondrobno posiekany świeży estragon2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1łyżka czerwony ocet winnypor, umyty i drobno pokrojony do jasnozielonej częścipor, umyty i drobno pokrojony do jasnozielonej części4krewetki i żyłkiBulion z poraBulion z pora2ogony homara, pieczone i podzielone na półogony homara, pieczone i podzielone na pół12małże, gotowane na parze w winie z 3 gałązkami natki pietruszki, 3 gałązkami tymianku i 1 ząbkiem rozgniecionego czosnkumałże, gotowane na parze w winie z 3 gałązkami natki pietruszki, 3 gałązkami tymianku i 1 ząbkiem rozgniecionego czosnku23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1małeCebula hiszpańska, drobno posiekanaCebula hiszpańska, drobno posiekana12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno posiekana natka pietruszkidrobno posiekana natka pietruszki4gałązki1/4 szklanki tłuszczu wieprzowego1/4 szklanki tłuszczu wieprzowego4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz4przegrzebki, smażoneprzegrzebki, smażone1szalotka, drobno pokrojonaszalotka, drobno pokrojona8krewetki, smażonekrewetki, smażone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn