Risotto Z Krewetkami

Risotto Z Krewetkami
Recipe Shrimp Risotto może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 765 kalorii, 36g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na $5.94 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 305 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać najmniejsze różowe krewetki można znaleźć, sól, Skórka z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp), Risotto Z Krewetkami, oraz Risotto Z Krewetkami.

Instrukcje

1
Dodaj sok z małży do 4 szklanek wody w garnku, podgrzewaj, aż będzie parno. Nie pozwól mu się zagotować. 2 w oddzielnym garnku (grubym dnie), podgrzać 2 łyżki masła na średnim ogniu i smażyć mielone szalotki przez 2-3 minuty, aż po prostu przezroczyste.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj ryż do garnka. Smażyć ryż przez 2-3 minuty, aż wszystkie ziarna będą dobrze obsypane masłem i zaczną tostować. 4 zwiększyć ciepło do wysokiej i dodać białe wino. Drewnianą łyżką energicznie wymieszać ryż. Gdy wino się zagotuje, zmniejsz temperaturę, aż wino delikatnie się ugotuje. Mieszaj prawie stale. Robisz to, aby poruszyć ryż, który uwalnia skrobię i tworzy kremowy sos, który chcesz w risotto. 5 gdy wino jest prawie ugotowane – pod żadnym pozorem nie należy pozwolić ryżowi skwierczeć na dnie garnka-wlać dwie chochle gorącego bulionu z małż-mieszaninę wody. Dobrze wymieszać, aby połączyć i dodać zdrową szczyptę soli. 6 mieszając prawie stale, pozwól temu płynowi zmniejszyć, aż prawie zniknie, a następnie dodaj kolejną chochlę bulionu. Kontynuuj to, aż sos pokryje tył łyżki. Posmakuj łyżki i sprawdź, czy risotto potrzebuje soli. Jeśli tak, dodaj niewielką szczyptę. To dużo ryżu risotto powinno potrzebować około 4-5 szklanek płynu ogółem (w tym wina), aby się połączyć, więc zacznij degustować ryż w 3. filiżance. Jeśli jest prawie na miejscu – twarde w środku, ale przezroczyste Na zewnątrz i całkowicie otoczone kremowym sosem-dodaj jeszcze jedną filiżankę bulionu, dobrze wymieszaj i jeszcze raz skosztuj soli. (Jeśli nie, masz stary ryż i musisz iść jeszcze jedną filiżankę i niech gotować.) 7 Teraz dodać krewetki, pietruszka, i pozostała łyżka masła. Ciągle mieszaj, aż ostatni kubek bulionu zniknie o połowę: pamiętaj, że chcesz, aby to risotto było luźne i kremowe. Tuż przed podaniem dodaj skórkę z cytryny i podawaj od razu. Najlepiej podawać z miseczkami i łyżkami, a nie talerzami i widelcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
ChochlaChochla
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia18
Magazyn