Risotto z homarem z groszkiem

Risotto z homarem z groszkiem
Risotto z homarem z groszkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 428 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 4,27 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ogony homara w muszlach, carapelli il numerato oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, Skórka z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Risotto z krewetkami i homarami z groszkiem, Risotto Con L ' Aragosta (Risotto z homarem), oraz Risotto Z Homarem.

Instrukcje

1
Doprowadzić bulion do wrzenia w dużym rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj ogony homara; zmniejszyć ciepło. Dusić delikatnie 4 do 5 minut lub aż skorupki stają się jasnoczerwone i mięso homara jest nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
3
Wyjąć homara z bulionu; ostudzić co najmniej 10 minut. Przechowywać bulion ciepły na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
4
Jeśli zadzwoni telefon, powiedz rozmówcy, że robisz Risotto z homarem i oddzwonisz. Wtedy zapytają Cię, o której jest kolacja. Jeśli chcesz, powiedz im, kiedy będzie gotowe i odbierz po drodze butelkę Prosecco.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProseccoProsecco
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
5
W międzyczasie podgrzać 2 łyżki oleju w 10-calowej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj cebulę; saute 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Dodaj ryż; saute 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
Dodać wino; gotować na wolnym ogniu, aż wino się wchłonie. Zacznij dodawać ciepły bulion do mieszanki ryżu 1/2 szklanki na raz (duża Chochla), utrzymując płyn na delikatnym wolnym ogniu i często mieszając. Gdy bulion jest prawie wchłaniany, dodaj kolejną 1/2 szklanki i kontynuuj duszenie i często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Tymczasem Homar skorupa; pokroić mięso na 1/2-cala grube kawałki. Staraj się nie skubać za dużo mięsa homara. Ponieważ, mniam, jego Homar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
10
Gdy 3-1 / 2 szklanki bulionu zostaną wchłonięte przez ryż (18 do 20 minut), dodaj mięso homara i groch. Kontynuuj gotowanie i mieszanie w ostatnim bulionie w razie potrzeby. Ryż powinien być lekko al dente, a mieszanina powinna być kremowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Groszek Goya®Groszek Goya®
11
Wyjąć z ognia; wymieszać w 1/2 szklanki sera, pozostał 1 łyżka oleju i skórkę z cytryny. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Bartlett Lub D'AnjouGruszki Bartlett Lub D'Anjou
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
12
Przełożyć do płytkich misek; top z pozostałą 1/4 szklanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Domaine de Chantemerle Chablis. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 25 dolarów za butelkę.
Domaine de Chantemerle Chablis
Domaine de Chantemerle Chablis
Aromaty świeżych ziół, białych kwiatów, kurzu kredowego. Wyrafinowany, czysty, żywy; aromaty cytryn, limonek, soli morskiej. Ciesz się schłodzonym jako aperitif lub rozkoszuj się ostrygami lub innymi świeżymi skorupiakami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn