Risotto z homarem z groszkiem

Risotto z homarem z groszkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 428 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 4,27 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ogony homara w muszlach, carapelli il numerato oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, Skórka z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Risotto z krewetkami i homarami z groszkiem, Risotto Con L ' Aragosta (Risotto z homarem), oraz Risotto Z Homarem.
Instrukcje
Doprowadzić bulion do wrzenia w dużym rondlu na dużym ogniu.
Dodaj ogony homara; zmniejszyć ciepło. Dusić delikatnie 4 do 5 minut lub aż skorupki stają się jasnoczerwone i mięso homara jest nieprzezroczyste.
Wyjąć homara z bulionu; ostudzić co najmniej 10 minut. Przechowywać bulion ciepły na małym ogniu.
Jeśli zadzwoni telefon, powiedz rozmówcy, że robisz Risotto z homarem i oddzwonisz. Wtedy zapytają Cię, o której jest kolacja. Jeśli chcesz, powiedz im, kiedy będzie gotowe i odbierz po drodze butelkę Prosecco.
W międzyczasie podgrzać 2 łyżki oleju w 10-calowej patelni saute na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; saute 3 protokół.
Dodaj ryż; saute 2 protokół.
Dodać wino; gotować na wolnym ogniu, aż wino się wchłonie. Zacznij dodawać ciepły bulion do mieszanki ryżu 1/2 szklanki na raz (duża Chochla), utrzymując płyn na delikatnym wolnym ogniu i często mieszając. Gdy bulion jest prawie wchłaniany, dodaj kolejną 1/2 szklanki i kontynuuj duszenie i często mieszając.
Tymczasem Homar skorupa; pokroić mięso na 1/2-cala grube kawałki. Staraj się nie skubać za dużo mięsa homara. Ponieważ, mniam, jego Homar.
Gdy 3-1 / 2 szklanki bulionu zostaną wchłonięte przez ryż (18 do 20 minut), dodaj mięso homara i groch. Kontynuuj gotowanie i mieszanie w ostatnim bulionie w razie potrzeby. Ryż powinien być lekko al dente, a mieszanina powinna być kremowa.
Wyjąć z ognia; wymieszać w 1/2 szklanki sera, pozostał 1 łyżka oleju i skórkę z cytryny. Doprawić do smaku solą.
Przełożyć do płytkich misek; top z pozostałą 1/4 szklanki sera.
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Domaine de Chantemerle Chablis. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 25 dolarów za butelkę.
![Domaine de Chantemerle Chablis]()
Domaine de Chantemerle Chablis
Aromaty świeżych ziół, białych kwiatów, kurzu kredowego. Wyrafinowany, czysty, żywy; aromaty cytryn, limonek, soli morskiej. Ciesz się schłodzonym jako aperitif lub rozkoszuj się ostrygami lub innymi świeżymi skorupiakami.