Risotto z homarem kolczastym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Risotto z homarem kolczastym. Ten przepis zawiera 4 porcje z 576 kalorii, 21g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 26% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatarian dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, oliwę z oliwek, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Barbecued California Spiny Lobster, Herb-grillowany kolczasty Homar pacyficzny, oraz Risotto Con L ' Aragosta (Risotto z homarem).
Instrukcje
3 ćwiartki wody zagotować z grubo posiekaną cebulą, marchewką i liściem laurowym. Przygotuj kąpiel lodową. Każdy Homar zanurzyć we wrzącej wodzie i gotować przez 2 minuty.
Wyjąć i zanurzyć w lodowatej wodzie 1 minutę.
Odcedzić i odstawić. Utrzymuj płyn do gotowania homara w cieple na piecu.
Na 12 do 14-calowej patelni z 3-calowymi bokami rozgrzać oliwę z oliwek, drobno posiekaną cebulę i koncentrat pomidorowy na średnim ogniu, aż zmiękną, ale nie brązowieją, około 8 do 10 minut.
Dodaj ryż i stale mieszając, gotuj do zmętnienia, około 2 minut.
Dodaj białe wino, następnie płyn do gotowania homara, chochlę po chochli, aż ryż zostanie przykryty. Obróć ciepło na wysoki i ciągle mieszając, kontynuuj gotowanie, utrzymując poziom płynu tuż powyżej poziomu ryżu, przez 15 minut.
Wyjmij homara z jego skorupy, posiekaj mięso na 1-calowe kawałki i wrzuć do ryżu. Kontynuuj gotowanie, aż ryż będzie miękki, ale nadal al dente. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i natką pietruszki.