Risotto z homarem i kukurydzą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 516 kalorii, 22g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $3.95 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ryż arborio, sok z cytryny, sok z małży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto z homarem i kukurydzą, Risotto Con L ' Aragosta (Risotto z homarem), oraz Risotto Z Homarem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować wywar, usuń mięso z gotowanego ogona homara i pazurów. Mięso posiekać; schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Woda, Aby Umożliwić
2
Umieścić skorupę homara w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Grubo zmiażdżyć skorupę za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
3
Umieść pokruszoną skorupę w dużym rondlu; dodaj 3 szklanki wody, 2 szklanki cebuli, selera i soku z małży. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Przykryć i gotować 20 protokół. Przecedzić mieszaninę skorupy przez sito nad miską, rezerwując czas (około 3 szklanki); wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodać wino i sól; gotować 2 minuty lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Dodawać bulion, 1/2 szklanki na raz, często mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 25 minut). Wymieszaj zarezerwowane mięso homara i kukurydzę; gotować 2 minuty lub do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
10
Wyjąć z ognia; wymieszać z serem, zieloną cebulą i sokiem z cytryny.
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jednym z win, które można spróbować jest Francine et Olivier Savary Chablis Vieilles Vignes. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 33 dolarów.
Francine et Olivier Savary Chablis Vieilles Vignes
Butelkowanie vieilles Vignes w Savary jest ostatecznym wprowadzeniem do tego magicznego połączenia: Chardonnay uprawiane w Kimmeridgian wapienia i odpowiednio dozowane élevage w drewnie. Energia elektryczna i mineralność przekazywana przez glebę są zrównoważone przez maślaną kremowość, która jest Niebiańska.