Risotto z groszkiem cukrowym i wiosennymi porami
Przepis Risotto z groszkiem cukrowym i wiosennymi porami jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 339 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Wiosna. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako dość tania przystawka. Udaj się do sklepu i odebrać marchew, parmezan, oregano, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Groszek cukrowy z porami i pancettą, Risotto z szynką z groszkiem cukrowym, oraz Wiosenne Risotto warzywne ze szparagami, cukinią, fasolą Fava, groszkiem Snap i morelami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Gotować groch we wrzącej wodzie przez 3 minuty lub do chrupiącej-miękkiej.
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj por i marchew; smażyć 5 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodać ryż; gotować 3 minuty, stale mieszając. Wymieszać 1 szklankę bulionu; gotować 5 minut lub do momentu prawie wchłonięcia płynu, często mieszając. Wymieszać w 1/2 bulionu szklanki, wermut, sól, i oregano.
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, często mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 25 minut).
Dodać groszek; gotować 4 protokół. Wymieszać z serem i pozostałymi składnikami.
Uwaga na wino: dlaczego nie odzwierciedlać całej wspaniałej szarości groszku cukrowego i porów z winem, które ma swój własny zielony dramat? Świetny zakład i kradzież: Brancott Vineyards Sauvignon Blanc z Marlborough w Nowej Zelandii (około 10 dolarów).