Risotto Z Dzikimi Grzybami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj risotto z dzikimi grzybami. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, szalotki, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Risotto z dzikimi grzybami, Risotto Z Dzikimi Grzybami, oraz Risotto Z Dzikimi Grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś bulion warzywny na wolnym ogniu w średnim rondlu. Zmniejszyć ciepło do niskiego; przykryć i utrzymać bulion gorący.
Roztopić 3 łyżki masła z oliwą z oliwek w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj posiekaną szalotkę; smażyć 1 minutę.
Dodać grzyby; gotować, aż grzyby będą miękkie i soki są uwalniane, o 8 protokół.
Dodaj Sherry i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn się wchłonie, często mieszając, około 8 minut. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj 3/4 szklanki gorącego bulionu warzywnego i gotuj na wolnym ogniu do wchłonięcia, często mieszając.
Dodaj pozostały gorący bulion warzywny 3/4 szklanki na raz, umożliwiając wchłanianie bulionu przed dodaniem więcej i często mieszając, aż ryż będzie po prostu miękki i mieszanina będzie kremowa, około 20 minut. Wymieszać z parmezanem i posiekanym świeżym tymiankiem.
* Arborio, włoski ryż krótkoziarnisty, jest dostępny na rynkach włoskich i w wielu supermarketach w całym kraju.