Risotto z dyni, rozmarynem i serem pleśniowym

Risotto z dyni, rozmarynem i serem pleśniowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać dyni, rozmaryn, i Blue Cheese Risotto spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 820 kalorii, 25g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, niskosolny rosół z kurczaka, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto z dyni, rozmarynem i serem pleśniowym, Risotto z gałką muszkatołową i rozmarynem, oraz Pieczone w piecu risotto z dyni i rozmarynem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś 7 filiżanek bulionu do wrzenia w dużym rondlu. Przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Roztopić masło w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj cebulę i smażyć do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodać squash i 1 1/2 łyżeczki rozmarynu; sauté 4 minut do Płaszcz z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
MasłoMasło
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
5
Dodać ryż i wymieszać 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
6
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż odparuje, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
7
Dodać 7 szklanek gorącego bulionu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie po prostu miękki, a risotto będzie kremowe i lekko soupy, dodając więcej bulionu o 1/4 garści w razie potrzeby, aby utrzymać konsystencję i mieszając od czasu do czasu, około 18 minut. Wymieszać ze szpinakiem, śmietaną i parmezanem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzpinakSzpinak
BulionBulion
KremKrem
RyżRyż
8
Przenieś risotto do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Posypać serem pleśniowym i pozostałą 1/2 łyżeczki rozmarynu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser PleśniowySer Pleśniowy
RozmarynRozmaryn

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn