Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać dyni, rozmaryn, i Blue Cheese Risotto spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 820 kalorii, 25g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, niskosolny rosół z kurczaka, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto z dyni, rozmarynem i serem pleśniowym, Risotto z gałką muszkatołową i rozmarynem, oraz Pieczone w piecu risotto z dyni i rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przynieś 7 filiżanek bulionu do wrzenia w dużym rondlu. Przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Roztopić masło w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodaj cebulę i smażyć do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
4
Dodać squash i 1 1/2 łyżeczki rozmarynu; sauté 4 minut do Płaszcz z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn
Masło
Nóż Do Obierania
5
Dodać ryż i wymieszać 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
6
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż odparuje, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
7
Dodać 7 szklanek gorącego bulionu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie po prostu miękki, a risotto będzie kremowe i lekko soupy, dodając więcej bulionu o 1/4 garści w razie potrzeby, aby utrzymać konsystencję i mieszając od czasu do czasu, około 18 minut. Wymieszać ze szpinakiem, śmietaną i parmezanem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.