Risotto z dyni maślanej to bezglutenowe danie główne. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 15g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, oliwy z oliwek, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto Z Dyni, Risotto Z Dyni, oraz Risotto Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przynieś 1 quart stock plus 1 szklanka wody na wolnym ogniu w garnku z sosem, a następnie zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Stado
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Rozgrzej średnią patelnię na średnim lub średnim ogniu z oliwą z oliwek. Gdy olej marszczy, dodać cebulę i czosnek i zmiękczyć 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać ryż i tosty 2 do 3 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tosty
Ryż
4
Dodać wino i gotować go całkowicie, mieszając od czasu do czasu, 2 do 3 protokół. Chochla w magazynie w odstępach czasu, kilka chochli na raz. Pozostawić płyny do odparowania za każdym razem. Risotto będzie gotować 18 minut, łącznie, od pierwszego dodania płynu. Rozmrozić squash w kuchence mikrofalowej w naczyniu, aby zebrać wszelkie płyny i mieszać w squash Ostatnie 3 minuty czasu gotowania, doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem do smaku. W ostatniej chwili czasu gotowania, wymieszać masło na małe kawałki, liście szałwii i ser, podawać.
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Casaloste Chianti Classico Riserva z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.