Risotto Z Dyni

Risotto Z Dyni
Risotto z dyni maślanej to bezglutenowe danie główne. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 15g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, oliwy z oliwek, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto Z Dyni, Risotto Z Dyni, oraz Risotto Z Dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś 1 quart stock plus 1 szklanka wody na wolnym ogniu w garnku z sosem, a następnie zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StadoStado
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Rozgrzej średnią patelnię na średnim lub średnim ogniu z oliwą z oliwek. Gdy olej marszczy, dodać cebulę i czosnek i zmiękczyć 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać ryż i tosty 2 do 3 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
TostyTosty
RyżRyż
4
Dodać wino i gotować go całkowicie, mieszając od czasu do czasu, 2 do 3 protokół. Chochla w magazynie w odstępach czasu, kilka chochli na raz. Pozostawić płyny do odparowania za każdym razem. Risotto będzie gotować 18 minut, łącznie, od pierwszego dodania płynu. Rozmrozić squash w kuchence mikrofalowej w naczyniu, aby zebrać wszelkie płyny i mieszać w squash Ostatnie 3 minuty czasu gotowania, doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem do smaku. W ostatniej chwili czasu gotowania, wymieszać masło na małe kawałki, liście szałwii i ser, podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
MasłoMasło
SerSer
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
StadoStado
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
ChochlaChochla

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Casaloste Chianti Classico Riserva z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Casaloste Chianti Classico Riserva
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn