Risotto Z Dyni
Risotto z dyni maślanej to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 662 kalorie, 22g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 3,77 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka szałwii, rosół z kurczaka, dyni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Risotto Z Dyni, Risotto Z Dyni, oraz Risotto Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać bulion w małym rondlu na małym ogniu. W międzyczasie rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę, sól, pieprz i gotować przez 4 protokół.
Dodać szałwię i gotować przez 1 minutę.
Dodać squash i czosnek i gotować, aż squash zaczyna mięknąć, o 3 protokół.
Dodaj ryż i gotuj, ciągle mieszając, przez 3 minuty.
Dodaj wino i gotuj, często mieszając, aż płyn się wchłonie, około 3 minut.
Dodać bulion, 1/2 szklanki na raz, mieszając od czasu do czasu i czekając, aż zostanie wchłonięty przed dodaniem więcej. Wchłonięcie całego bulionu powinno zająć około 30 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem. Łyżka do poszczególnych misek.Wskazówka:aby zetrzeć dynię maślaną, natrzeć ją o duże otwory tarki pudełkowej lub z grubsza posiekać, a następnie wrzucić do robota kuchennego.