Risotto z cytryną Ricotta ze szparagami, groszkiem i Prosciutto
Przepis Lemon Ricotta Risotto ze szparagami, groszkiem i Prosciutto jest gotowy w około 1 godzinę i 30 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 490 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wina, ryż carnaroli, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj cytrynowe risotto ze szparagami i groszkiem, Risotto z kurczaka z cytryną, szparagami i groszkiem, oraz Risotto Z Groszkiem I Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Ustaw stojak w obrębionej blachy do pieczenia i położyć plastry prosciutto na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
3
Ułóż szparagi w jednej warstwie na innej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
Mżawka z 1 łyżeczką. olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
5
Posypać solą i pieprzem; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
6
Piec prosciutto i szparagi, aż prosciutto jest chrupiące i bardzo jasnobrązowe na brzegach, o 8 protokół, i szparagi jest trochę ciemniejsze i delikatne po ukłuciu czubkiem noża, 12 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
Szparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
7
Wyjąć oba z piekarnika i ostudzić. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, pokroić szparagi w 1-in. sztuk. Rozbij prosciutto na małe odłamki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
Szparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Wlać bulion do średniego rondla i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
9
Podgrzać pozostały olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
10
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kuleje, ale nie Brązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
11
Dodaj ryż i gotuj, stale mieszając, aż krawędzie staną się jasne białe, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
12
Dodaj wino; doprowadzić do wrzenia i gotować, aż prawie odparuje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
13
Dodaj jedną chochlę, około 1/2 szklanki bulionu do ryżu i gotuj, mieszając, aż prawie całkowicie wchłonie ryż. Kontynuuj dodawanie bulionu 1/2 szklanki na raz, mieszając, aż każdy dodatek zostanie wchłonięty przed dodaniem następnego, aż ryż będzie po prostu miękki do ukąszenia, 15 do 30 minut (zostanie Ci bulion).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Ryż
14
Wymieszaj miętę, ricottę, groszek (jeśli używasz świeżego) i sok z cytryny i mieszaj, aż większość soku z cytryny zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Ser Ricotta
Mięta
Groch
15
Dodać masło i rozdrobniony ser; mieszać aż dobrze wymieszane. Wymieszać z groszkiem (jeśli zamrożony), szparagami i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Rozdrobniony
Szparagi
Masło
Pieprz
Groch
16
Podziel risotto między miski lub talerze. Top z chrupkami prosciutto i posypać ogolonym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
Ser
Chipsy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego