Risotto z Boczkiem, Porem i Hiszpańskimi Oliwkami

Risotto z Boczkiem, Porem i Hiszpańskimi Oliwkami
Risotto z boczkiem, porem i hiszpańskimi oliwkami to śródziemnomorskie danie główne. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 593 kalorie , 19 g białka i 17 g tłuszczu każda. Za 1,97 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup ryż arborio, por, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 55% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Spróbuj dorsza z ciecierzycą, porem, młodym jarmużem i smażonymi pomidorami wiśniowymi , sałatką z makaronem z pieczonych buraków i porów oraz porami z masłem truflowym i empanadami z kurczaka, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
W średnim rondlu zagotuj bulion. Zmniejsz ogień, aby bulion cały czas się lekko gotował. Na dużej, głębokiej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie rumiany i chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Nadziewanych Oliwek Lindsay® Manzanillaćwiartki Nadziewanych Oliwek Lindsay® Manzanilla
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przenieś paski boczku łyżką cedzakową na papierowy ręcznik; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3
Odlej wszystko oprócz 1 łyżki odcieku z bekonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
4
Dodaj pory do patelni; gotować 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj czosnek i ryż; gotować 1 minutę, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Groszek Goya®Groszek Goya®
6
Za pomocą dużej kadzi przenieś około 1 szklanki gotującego się bulionu do mieszanki ryżowej. Gotuj, aż większość płynu zostanie wchłonięta, od czasu do czasu mieszając. Kontynuuj dodawanie bulionu po 1 łyżce na raz, aż ryż będzie lekko twardy na kęs, 20 do 25 minut, mieszając od czasu do czasu i utrzymując mieszaninę ryżu na stałym ogniu. Dodaj oliwki, suszone pomidory, jeśli chcesz, i zachowany boczek; przegrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
7
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
8
W razie potrzeby dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
9
Przełożyć do czterech płytkich misek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn