Risotto z Boczkiem, Porem i Hiszpańskimi Oliwkami
Risotto z boczkiem, porem i hiszpańskimi oliwkami to śródziemnomorskie danie główne. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 593 kalorie , 19 g białka i 17 g tłuszczu każda. Za 1,97 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup ryż arborio, por, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 55% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Spróbuj dorsza z ciecierzycą, porem, młodym jarmużem i smażonymi pomidorami wiśniowymi , sałatką z makaronem z pieczonych buraków i porów oraz porami z masłem truflowym i empanadami z kurczaka, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotuj bulion. Zmniejsz ogień, aby bulion cały czas się lekko gotował. Na dużej, głębokiej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie rumiany i chrupiący.
Przenieś paski boczku łyżką cedzakową na papierowy ręcznik; odłożyć na bok.
Odlej wszystko oprócz 1 łyżki odcieku z bekonu.
Dodaj pory do patelni; gotować 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj czosnek i ryż; gotować 1 minutę, często mieszając.
Za pomocą dużej kadzi przenieś około 1 szklanki gotującego się bulionu do mieszanki ryżowej. Gotuj, aż większość płynu zostanie wchłonięta, od czasu do czasu mieszając. Kontynuuj dodawanie bulionu po 1 łyżce na raz, aż ryż będzie lekko twardy na kęs, 20 do 25 minut, mieszając od czasu do czasu i utrzymując mieszaninę ryżu na stałym ogniu. Dodaj oliwki, suszone pomidory, jeśli chcesz, i zachowany boczek; przegrzać.
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem.
W razie potrzeby dodać sól i pieprz do smaku.
Przełożyć do czterech płytkich misek.