Risotto Z Białą Czekoladą
Risotto z białą czekoladą może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 575 kalorii. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 31 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz masło, ryż arborio, jeżyny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Białe Risotto z Puree Fava, Risotto Z Masłem Z Białej Trufli, oraz Risotto Z Kaczką I Białym Octem Balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś mleko migdałowe, cukier i fasolki wanilii i strąki na wolnym ogniu przez 5 minut.
Wyjmij kapsułkę i utrzymuj mleko w cieple podczas przygotowywania risotto.
Masło rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać ryż i wymieszać drewnianą łyżką, aby równomiernie pokryć masłem. Obniżyć ciepło do średnio niskiego i rozpocząć dodawanie mleka 1 szklanka na raz, często mieszając i pozwalając każdy dodatek mleka do wchłonięcia przed dodaniem następnego. Pamiętaj, aby poprowadzić łyżkę wzdłuż dna patelni, aby risotto nie przyklejało się ani nie paliło. Gotować, aż ryż będzie miękki, ale nadal firma, o 20 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z białą czekoladą i solą.
Podawać na ciepło, udekorowane jeżynami i posypane startą gorzką czekoladą.