Risotto Wolnoopalające
Powolne Risotto z kuchenką może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,35 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 294 kalorie. 179 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz ryż arborio, rosół z kurczaka, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to 365 dni wolnego gotowania: do powolnej kuchenki risotto z brązowym ryżem bez mieszania, Risotto Pomidorowe (Wolnostojące), oraz Wolno Gotujące Risotto Szparagowo-Jęczmienne.
Instrukcje
Rosół z kurczaka, ryż, oliwa z oliwek, wino, czosnek, płatki cebuli, sól i czarny pieprz wymieszać w wolnej kuchence. Gotować na Wysokiej 2 do 2 1/2 godziny. Wymieszać z parmezanem; gotować bez przykrycia, aż parmezan się rozpuści, około 15 minut.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.