Risotto Pancetta z olejem truflowym
Pancetta Risotto z olejem truflowym może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 427 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, pieprz, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Truflowa Linguine z pomidorami i pancettą, Risotto Ze Szczypiorkiem Z Olejem Truflowym, oraz Risotto Z Porami Pancetta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion do gotować na wolnym ogniu w rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek; zawirować do herbu.
Dodaj pancetta; smażyć 6 minut lub do chrupkości. Za pomocą łyżki szczelinowej zdjąć pancetta z patelni; osuszyć na papierowym ręczniku.
Dodaj szalotki do kapiących na patelni; gotuj 2 minuty (nie brązowiej), często mieszając. Wymieszać z ryżem, rozmarynem i czosnkiem; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Dodaj wino; gotuj 2 minuty lub do wchłonięcia płynu, często mieszając. Wymieszać 1 1/2 szklanki wywaru; gotować 4 minuty lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Dodać pozostałą bulion, 3/4 szklanki na raz, mieszając prawie stale, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 22 minut); rezerwować 1/3 szklanki bulionu przy ostatnim dodaniu. Wymieszać z pieprzem, olejem truflowym i solą.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać w zarezerwowanym bulionie 1/3 szklanki. Top z pancettą.