Risotto owsiane z pieczonym kalafiorem

Risotto owsiane z pieczonym kalafiorem
Risotto owsiane z pieczonym kalafiorem to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 499 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kalafior, masło, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto Z Pieczonym Kalafiorem, Risotto Z Pieczonym Fioletowym Kalafiorem, oraz Risotto z pieczonym kalafiorem z olejem truflowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Kalafior pokroić na 1/2 cala kawałki i wymieszać z 2 łyżkami oleju, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Rozłóż na blasze i piecz na złoty kolor, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Połączyć bulion i 1 szklankę wody w rondlu i doprowadzić do nagiego gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju w średnim, ciężkim garnku na średnim ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodać czosnek, cebula, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, i gotować, aż zmięknie, o 8 protokół. Mieszaj z owsem i winem i gotuj, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
PieprzPieprz
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
SólSól
WinoWino
7
Wymieszać gotujący się bulion 1 szklankę na raz, dodając więcej po odparowaniu połowy płynu. Kontynuuj mieszanie, aż owies będzie miękki, 35 do 40 minut. Użyj całego bulionu. Wymieszać z masłem, serem i natką pietruszki i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
SerSer
BulionBulion
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
8
Podawać natychmiast, posypane pieczonym kalafiorem i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki) z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn