Risotto owsiane z pieczonym kalafiorem

Risotto owsiane z pieczonym kalafiorem to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 499 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kalafior, masło, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto Z Pieczonym Kalafiorem, Risotto Z Pieczonym Fioletowym Kalafiorem, oraz Risotto z pieczonym kalafiorem z olejem truflowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Kalafior pokroić na 1/2 cala kawałki i wymieszać z 2 łyżkami oleju, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozłóż na blasze i piecz na złoty kolor, około 45 minut.
Połączyć bulion i 1 szklankę wody w rondlu i doprowadzić do nagiego gotować na wolnym ogniu.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju w średnim, ciężkim garnku na średnim ogniu do gorąca.
Dodać czosnek, cebula, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, i gotować, aż zmięknie, o 8 protokół. Mieszaj z owsem i winem i gotuj, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 2 minut.
Wymieszać gotujący się bulion 1 szklankę na raz, dodając więcej po odparowaniu połowy płynu. Kontynuuj mieszanie, aż owies będzie miękki, 35 do 40 minut. Użyj całego bulionu. Wymieszać z masłem, serem i natką pietruszki i doprawić solą i pieprzem.
Podawać natychmiast, posypane pieczonym kalafiorem i pietruszką.