Risotto o zapachu trufli w Filo
Risotto o zapachu trufli w Phyllo może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 33 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 81 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wino, ciasto filo, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Pluoty z cukrem na chrupiącej Filo o zapachu anyżu, Kremowa Zupa Z Białej Fasoli O Zapachu Trufli, oraz Raviolo z żółtkiem w sosie maślanym o zapachu trufli z szałwii brązowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; saute 3 protokół.
Dodaj tymianek i czosnek; saute 1 minutę. Wymieszać z ryżem; saute 1 minutę. Wymieszać z winem; gotować 1 minutę lub aż płyn prawie się wchłonie, ciągle mieszając.
Dodać wodę i sól; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 18 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z serem, masłem, olejem truflowym i pieprzem. Super.
Umieść 1 arkusz phyllo na dużej desce do krojenia lub powierzchni roboczej (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło); lekko pokryć arkusz sprayem do gotowania. Powtórz warstwy z pozostałą phyllo i sprayem do gotowania, kończąc na phyllo. Delikatnie naciśnij warstwy filo razem. Lekko Płaszcz top arkusz phyllo z gotowania sprayu.
Pokrój warstwy filo na 24 (1 1/2 cala) kwadraty za pomocą ostrego noża lub noża do pizzy.
Ostrożnie umieść 1 warstwowy kwadrat w każdej z 24 miniaturowych kubków do muffinek pokrytych sprayem do gotowania; delikatnie naciśnij kwadraty na patelnię, aby utworzyć kubki.
Piec w 375 przez 5 minut lub do chrupkości.
Wyjąć filiżanki phyllo z patelni. Napełnij każdą filiżankę 1 łyżką risotto.
Filiżanki posypać równomiernie natką pietruszki.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 85 dolarów.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.