Risotto Milanese: Risotto w stylu Mediolanu
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc daj Risotto Milanese: Risotto w stylu Mediolanu spróbować. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,44 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 738 kalorii. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. 2 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz ryż arborio, bulion z kurczaka, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Risotto alla milanese (Risotto w stylu Milanese), Risotto w stylu Milanese (Risottan alla Milanese), oraz Risotto Milanese.
Instrukcje
W 12 do 14-calowej patelni, rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotować, aż zmiękną i półprzezroczyste, ale nie rumiane, 8 do 10 protokół. W międzyczasie dodaj szafran do wywaru, mieszając do zaparzenia. Gdy cebula są przezroczyste dodać ryż i wymieszać drewnianą łyżką do tosty i nieprzezroczyste, 3 do 4 protokół.
Dodać wino do opiekania ryżu, a następnie dodać 4 do 6-uncji chochli szafranu wlewu bulionu i gotować, mieszając, aż zostanie wchłonięty. Kontynuuj dodawanie wywaru kadzi na raz, czekając, aż płyn się wchłonie, zanim dodasz więcej. Gotować, aż ryż jest miękki i kremowy i jeszcze trochę al dente, o 15 protokół. Wymieszać z masłem i serem, aż dobrze wymieszane. Porcja risotto na 4 rozgrzane talerze, porcja z dodatkowym serem.