Risotto Kukurydziano-Grzybowe
Risotto kukurydziano-grzybowe to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.56 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 627 kalorii. Jeśli masz uszy kukurydza, grzyby shiitake, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto ai funghi (risotto grzybowe), Risotto Z Grzybami, oraz Risotto z grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek ugotować w dużym rondlu, aż będzie chrupiący.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych. W międzyczasie pokrój kukurydzę z kolb i odstaw na bok. Zatrzaśnij kolby na pół i włóż do garnka z 7 szklankami wody; doprowadzić do niskiego gotowania na wolnym ogniu. Łodyżkę i pokroić grzyby.
Gotować grzyby na patelni z boczkiem kapie na średnim ogniu, aż lekko chrupiące, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć na talerz.
Dodać masło i szalotki na patelni, doprawić solą i pieprzem i gotować do miękkości, o 2 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając, 1 minutę. Mieszaj wino do wchłonięcia, następnie dodaj 1 łyżeczkę soli i ziarna kukurydzy.
Chochlę w 1/2 szklanki gorącego bulionu kukurydzianego, mieszając do wchłonięcia. Kontynuuj dodawanie bulionu w krokach 1/2 szklanki, pozwalając na wchłonięcie go przed dodaniem więcej, aż ryż będzie po prostu miękki, około 20 minut. Wymieszać z serem, szczypiorkiem, pieczarkami i boczkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z pozostałym boczkiem i pieczarkami oraz serem.
Zdjęcia Antonis Achilleos