Risotto Dyniowe
Risotto z dyni może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 220 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 65 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, dynię libby ' s®, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 44%. Spróbuj Risotto Z Kaczką I Dynią Z Pikantnymi Pestkami Dyni, Risotto Dyniowe, oraz Risotto Dyniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wodę, wino i bulion w dużej miarki; odstawić.
Rozgrzać olej w dużej, nieprzywierającej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 4 minut lub aż cebula będzie miękka. Wymieszać ryż; gotować, często mieszając, przez 2 minuty. Wymieszać z dynią i tymiankiem.
Wymieszać w 1 szklance mieszaniny bulionu. Zmniejsz ciepło do średniego; kontynuuj dodawanie mieszaniny bulionu, 1 szklanka na raz, umożliwiając wchłanianie każdego dodatku przed dodaniem więcej bulionu. Ryż powinien być delikatny, ale twardy do ukąszenia, a mieszanina powinna być kremowa. Powinno to zająć 20 do 25 minut. Wymieszać z serem i masłem do rozpuszczenia. Doprawić pieprzem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.