Risotto Cytrynowo-Parmezanowe

Risotto Cytrynowo-Parmezanowe
Risotto cytrynowo-Parmezanowe może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.11 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, sok z cytryny, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Risotto Z Parmezanem Cytrynowym, Risotto z parmezanem z kurczakiem i cytryną, oraz Kremowe cytrynowe Risotto parmezan z groszkiem.

Instrukcje

1
W rondlu 2-quart rozgrzać bulion, wodę i sól na wolnym ogniu na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło do niskiego, aby utrzymać bulion ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W holenderskim piekarniku 4-do 5-quart podgrzewaj masło i olej na średnim ogniu, aż masło przestanie skwierczeć. Mieszaj ryż, aż będzie pokryty i podgrzewaj, ciągle mieszając, aż ziarna będą lekko przezroczyste wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Dodaj wino i podgrzewaj 3 minuty dłużej, stale mieszając, aż ryż wchłonie płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
WinoWino
4
Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego i dobrze wymieszać.
5
Dodaj 1 szklankę bulionu (Chochla 1/2 szklanki działa dobrze do dodawania bulionu) do ryżu, więc jest tylko tyle, aby ledwo pokryć ryż. Kontynuuj gotowanie i mieszanie około 5 minut lub aż ryż wchłonie większość bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
6
Dodaj jeszcze 1 szklankę bulionu i gotuj około 5 minut dłużej, stale mieszając, aż bulion prawie się wchłonie. Powtórz dwa razy, dodając 1 szklankę bulionu za każdym razem i gotowanie, aż bulion jest prawie wchłaniany i ryż jest al DENTE (firma do kęsa)i kremowy. Wymieszać z serem, skórką z cytryny i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
SerSer
BulionBulion
RyżRyż
7
Zdjąć z ognia i posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn