Risotto al Balsamico
Przepis Risotto al Balsamico jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 45. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 37 kalorii. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Broccoli Balsamico, Kurczak Balsamico, oraz Kotlety Cielęce Balsamico dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu, gotować ocet balsamiczny na umiarkowanie dużym ogniu, aż zredukowane do 2 łyżki stołowe, o 10 protokół.
W średnim rondlu doprowadzić wywar warzywny do wrzenia. Przykryj i utrzymaj ciepło.
W dużym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać szalotka i liść laurowy i gotować na umiarkowanym ogniu, aż szalotka zmięknie, o 3 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż ziarna będą równomiernie pokryte olejem, około 1 minuty.
Dodać wino i dusić na umiarkowanym ogniu, aż prawie odparuje, o 4 protokół.
Dodaj tyle gorącego wywaru, aby przykryć ryż i gotuj, mieszając, aż wywar zostanie wchłonięty. Kontynuuj dodawanie wywaru 1/2 szklanki na raz i ciągle mieszając, aż zostanie prawie wchłonięty między dodatkami. Risotto odbywa się, gdy ryż jest al dente i zawieszone w gęstym, kremowym sosie, około 25 minut.
Wyrzucić liść laurowy i wymieszać w 1 łyżce balsamicznej redukcji. Wymieszać z masłem i trzema łyżkami sera i doprawić solą i pieprzem. Łyżka risotto do misek, skropić pozostałą 1 łyżką balsamicznej redukcji i posypać więcej sera.