Risi e Bisi z pieczonymi chipsami Prosciutto
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Risi e Bisi z pieczonych chipsów Prosciutto spróbować. Ten przepis służy 4. Na 6,13 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 833 kalorii, 37g białka, oraz 26g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka prosciutto, woda, masło i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Risi E Bisi, Risi E Bisi, oraz Risi e Bisi.
Instrukcje
Umieścić strąki grochu w dużym garnku i wlać około 3 kwarty zimnej wody nad nimi dodać marchew seler i liść laurowy. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować je przez 15 minut. Wyłączyć ogień i niech bulion Grochowy ostygnie do ogrzania.
Spuścić strąki dobrze, odrzucając ciała stałe. Doprawić "zieloną wodę" łyżeczką soli. (Jeśli nie Przygotowanie risi e bisi w ciągu godziny lub więcej, przechowywać w lodówce do 3 dni). W obu przypadkach "zielona woda" powinna być doprowadzona do gotowania na wolnym ogniu, gdy jesteś gotowy do ostatecznego dania. Będziesz potrzebował około sześciu filiżanek, aby służyć 4 osobom.Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Lekko posmaruj pergaminową blachę do pieczenia oliwą z oliwek. Ułóż plastry prosciutto na arkuszu, nie dotykając się nawzajem.
Umieścić w gorącym piekarniku i piec, aż chrupiące 10-12 protokół. Obserwuj go uważnie, ponieważ może szybko się palić.
Wyjmij arkusz z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu. Nie próbuj przesuwać "żetonów", aż do całkowitego ostygnięcia.
Rozgrzać olej w dużym ciężkim dnie holenderski piekarnik ustawiony na średnim ogniu. Roztopić w połowie masła, a następnie dodać szalotki. Gotować przez chwilę lub dwie, aż dobrze pokryte następnie dodać pancetta, mieszając często, aż zacznie brązowieć. Około 5 minut. Obniżyć ogień i dodać ryż mieszając, aby uzyskać to dobrze powlekane. Gotować mieszając często około 3 protokół.
Dodać połowę zielonego i dusić około 10 minut, często mieszając.
Dodaj więcej wywaru, jeśli patelnia zacznie wysychać. Gdy ryż jest częściowo ugotowany i wchłonie dużo aromatycznego bulionu, dodaj resztę bulionu. Twoim celem jest konsystencja, która jest w połowie drogi między risotto a zupą. Mniej więcej z pozostałych zapasów (i być może trochę wody)może być potrzebne, Użyj swojej oceny.Po gotowaniu na wolnym ogniu osiąga dodać groszek i gotować, aż tylko gotowane przez i ryż jest al DENTE, o 5-6 protokół.
Dodać natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z pozostałym masłem i parmezanem. W razie potrzeby dostosuj konsystencję z niewielką ilością wody.
Podawać na ciepło z chipsami prosciutto na boku.