Rigatoni z włoską kiełbasą i brokułami Rabe
Rigatoni z włoską kiełbasą i brokułami Rabe może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1226 kalorii, 46g białka, oraz 71 g tłuszczu każdy. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz ząbki czosnku, kiełbaski, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 95%. Podobne przepisy to Kolacja dziś wieczorem: zapiekane Rigatoni z włoską kiełbasą i brokułami Rabe, Rigatoni z kiełbasą i brokułami Rabe, oraz Zapiekane Rigatoni Z Kiełbasą I Brokułami Rabe.
Instrukcje
Przygotować makaron rigatoni zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić, odstawić i ogrzać.
W dużej, ciężkiej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodać czosnek. Lekko brązowy. Następnie dodać kiełbaski; brązowy dobrze i usunąć je z patelni. Następnie dodaj brokuły rabe. Wymieszać w białym winie, poluzowanie wszelkie rumiane kawałki kiełbasy i czosnku na dnie patelni (deglaze).
Wlać bulion z kurczaka i przykryć. Gotować, aż brokuły rabe jest miękka (o 10 protokół).
Powrót kiełbasy na patelnię i zdjąć z ognia. Doprawić koszerną solą i płatkami czerwonej papryki.
Dodaj rigatoni na patelni; wrzucić dobrze. Top z tartym parmezanem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.